AcasăNewsLazaroiu spune ca Ponta nu i-a dat dosare: "Am vrut sa ii...

Lazaroiu spune ca Ponta nu i-a dat dosare: „Am vrut sa ii dau o lectie despre minciuna!”

Sebastian Lazaroiu

Sebastian Lazaroiu a explicat ca a vrut sa ii dea o lectie despre minciuna lui Victor Ponta, iar intrebat daca liderul PSD i-a dat dosare ale unor social-democrati, fostul consilier prezidential a raspuns: „Daca o fi dat cuiva, nu mie”.

 

Sebastian Lazaroiu

Intrebat cum este cu dosarele PSD cu afaceri necurate, Lazaroiu a raspuns: „Uite, as vrea sa o lamurim acum. Ponta spus o minciuna despre mine pe blogul personal. si eu am vrut sa-i dau o lectie despre minciuna. Nu stiu daca o sa invete ceva din asta, dar poate ca a meritat”. El a adaugat ca indeobste in politica se spun multe minciuni. „si cand cineva minte, celalalt vine si neaga. si tot asa, ca nu mai intelege nimeni nimic. Am vrut sa-i arat lui Ponta ca sunt si alte strategii de a combate o minciuna. El s-a crezut mare povestitor. Am vrut sa-i arat ca exista un povestitor mai mare decat el. A calcat pe grebla, ca sa zic asa… stiu ca i-am creat o problema in partid. Puteam sa il las cu ea pe cap. Sper sa fi invatat lectia”, a spus Lazaroiu pentru „Evenimentul Zilei”.

Intrebat daca, in concluzie, Ponta i-a dat dosare de social-democrati, Lazaroiu a raspuns: „Daca o fi dat cuiva, nu mie. Nici nu il cunoasteam pe Ponta in perioada aia. si relatiile mele cu PSD erau in general reci si mai degraba proaste, pentru ca ei ma percepeau ca pe un tip incomod. A fost si un episod, pe care l-am mai povestit. La un moment dat CURS a dat un sondaj in care Geoana era mai popular decat Nastase. Ceea ce in perioada respectiva era valabil. Ma rog, ei aveau intrigile si razboaiele lor inca de pe atunci. Asta se intampla intr-o vineri. Luni a venit Garda Financiara la CURS. Nu stiu daca i-a trimis chiar Nastase, dar cineva din jurul lui. Nu era deloc o coincidenta”.

Lazaroiu a mai spus ca la PSD a fost „obiceiul acesta sa se dea in vileag unul pe altul”. „Toate dosarele de dupa 2004, inclusiv ale lui Nastase, sunt pline de delatiunile colegilor. Asta e atmosfera acolo. E treaba lor…”, a spus Lazaroiu,

Intrebat daca, in concluzie, a raspuns la minciuna lui Ponta cu o minciuna si mai mare, Lazaroiu a raspuns: „Da, ma si mir ca nu toti au inteles ironia. Dar, ma rog, important e sa invete si Ponta ceva din asta. In general, la noi in politica minciuna a devenit un mod de viata. si poate din cauza asta nici societatea romaneasca nu e complet insanatosita dupa ce a fost nevoita sa traiasca duplicitar inainte 1989. Eu am spus intotdeauna adevarul, oricat de dureros ar fi fost si oricat de mult am deranjat. Dar Ponta a spus minciuni mai grave decat asta (…) cand a spus sa salariile si pensiile pot fi marite, cand a scos treizeci de mii de oameni in strada ca sa dea jos guvernul. si cred ca el continua sa faca asta. Sa spuna povesti oamenilor. Astea sunt minciuni cu consecinte grave. Creezi asteptari uriase la niste oameni care asteapta solutii realiste adaptate contextului tulbure in care ne aflam. Minti doar ca sa fii popular si sa castigi puterea. Ma dezamageste Ponta. Mai ales ca atunci cand era presedinte la tineret era omul care spunea lucrurilor pe nume. Dar nici nu il condamn, a trait in acelasi mediu, e acelasi produs”.

Fostul ministru Sebastian Lazaroiu a declarat, luni, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca i-a dat lui Victor Ponta sondajele confidentiale ale Aliantei D.A., care ajungeau la Adrian Nastase, in schimbul dosarelor social-democratilor, pe care le avea cand era seful Corpului de Control la Guvern. Intr-o postare pe contul sau de Facebook, intitulata „Vremea confesiunilor”, Lazaroiu citeaza urmatoarea afirmatie scrisa de Victor Ponta pe blog: „O teapa micuta si gingasa pentru domnul Sebastian Lazaroiu, cel cu care se lucrau sondajele discrete ale «strategilor» PSD, si care ii oferea lui Adrian Nastase date confidentiale din curtea Aliantei D.A.?”.

Lazaroiu ii raspunde lui Ponta, precizand ca actualul presedinte al PSD era, de fapt, „persoana de legatura”, cei doi facand, impreuna, un „schimb” – sondajele confidentiale ale A.D.A. contra dosarele „necurate” ale celor din PSD. „Da, acum dupa atata timp pot sa recunosc. si domnul Victor Ponta stie, pentru ca el a intermediat. El era persoana de legatura. De fapt, era un fel de schimb. Eu ii dadeam sondaje confidentiale ale Aliantei D.A. care ajungeau la Adrian Nastase. El mi-a dat dosarele tuturor pesedistilor cu afaceri necurate, pe care le avea de pe vremea cand era seful corpului de control. Multe au si aparut in presa vremii. Altele, inca nici acum. Asa a inceput o frumoasa si lunga prietenie intre mine si domnul Ponta”, precizeaza Lazaroiu.

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marti, ca, personal, crede ca Sebastian Lazaroiu a fost ironic atunci cand a spus ca i-a dat lui Victor Ponta sondajele confidentiale ale Aliantei D.A., in schimbul dosarelor social-democratilor. „Pentru ce spune domnul Lazaroiu, mi se pare ca sunt doua variante: fie este dusa o replica ironica supralicitand ironic prostiile pe care le spune Victor Ponta pentru a le plasa si mai clar in absurd, fie au o valoare de marturie si atunci arata ceva din subteranele urate ale politicii romanesti. Personal, cred ca domnul Lazaroiu a fost ironic”, a precizat Voinescu.

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, insa, ca Victor Ponta „are vocatia tradarii” si, prin urmare, nu o surprinde declaratia lui Sebastian Lazaroiu, care spune ca i-a dat liderului PSD sondajele confidentiale ale Aliantei D.A., in schimbul dosarelor social-democratilor. Turcan a precizat ca in 2004 a fost membru in echipa de campanie a Aliantei D.A., dar nu a avut informatii despre acest schimb dintre Lazaroiu si Ponta.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, ca „este un lucru foarte in neregula” faptul ca Sebastian Lazaroiu facea „schimburi in natura” cu Victor Ponta si a apreciat ca acest lucru „nu-i face cinste” fostului consilier prezidential. „Domnul Lazaroiu declara ca vindea sau facea schimburi in natura cu sondajele noastre ca sa aiba nu stiu ce informatii. Este un lucru foarte in neregula si recunoaste ca facea chestiuni care nu cred ca sunt de natura sa-i faca cinste”, a precizat Berceanu. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca ceea ce a scris fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu pe contul de Facebook arata ca acesta desconsidera nivelul de inteligenta al jurnalistilor. „Lazaroiu ii crede prosti pe jurnalisti, dar greseste cand se bazeaza pe asta facand tot felul de afirmatii, pentru ca oamenii sunt mai destepti decat crede Lazaroiu”, a afirmat Ponta.

author avatar
Ciprian Purice
231 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger