AcasăNewsLazaroiu peteste PSD-ul pentru PDL

Lazaroiu peteste PSD-ul pentru PDL

Sebastian Lazaroiu tine mortis ca PDL sa se alieze cu PSD dupa alegeri

Predictiile lui Sebastian Lazaroiu raman neschimbate: dupa alegeri, ne paste o coalitie PDL-PSD. Eventual si cu UNPR in coada, daca progresistii intra in Parlament.

Sebastian Lazaroiu tine mortis ca PDL sa se alieze cu PSD dupa alegeri

Viziune discutabila, cata vreme PSD este in prezent casatorit cu acte-n regula cu PNL-ul. In mod evident, existenta USL nu-l incurca insa deloc pe fostul consilier prezidential. Dimpotriva, Lazaroiu canta de multa vreme prohodul mariajului pesedisto-liberal, iar scaderea inregistrata de USL in sondaje il face sa mai acorde respectivei aliante rastimp doar pana la vara: “Eu am spus de cand s-a infiintat USL ca va fi foarte greu si daca nu chiar imposibil, pentru ca nu exista un precedent ca un partid sau alianta sa ia 50%. Acum, intrebarea este cat de incet sau cat de repede o sa mai scada. Daca o sa ajunga in iunie la mult sub 50%, in mod normal ar trebui sa se rupa alianta, pentru ca practic isi rateaza obiectivul pentru care s-a infiintat. Eu cred ca asta se va intampla in final, va fi o scadere continua in sondaje si cele doua componente vor gasi un pretext sau una dintre ele va gasi un pretext sa se retraga. De aia am spus adeseori si sustin in continuare ca nu vom avea USL pe buletinul de vot”.

PNL nu are suficienta “zestre” ca sa merite atentia PDL-ului

Interesant este ca Sebastian Lazaroiu respinge explicit o noua apropiere PDL-PNL, in pofida inrudirii doctrinare a celor doua partide. Motivul: o asemenea coalitie nu poate asigura o majoritate calificata in Parlament, majoritate absolut necesara pentru revizuirea Constitutiei. “Eu cred ca 2012 va fi ratat din punct de vedere al revizuirii Constitutiei. Mai ramane 2013, dar depinde ce coalitie o sa ai la guvernare, ca daca ai iar o coalitie fragila de 50%, nici 2013 nu va fi anul revizuirii Constitutiei. Deci, eu cred ca inevitabil 2013 va aduce doua partide mai mari la guvernare, o coalitie larga de genul PSD-PDL si probabil alt partid mai mic, probabil UNPR, daca va intra in Parlament”, explica Lazaroiu de ce PDL si PSD ar trebui sa-si uneasca, dupa alegeri, destinele, vor nu vor.

author avatar
Simona Badulescu
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger