AcasăNewsLazaroiu: Daca Basescu va fi suspendat din nou va fi o catastrofa!

Lazaroiu: Daca Basescu va fi suspendat din nou va fi o catastrofa!

Sebastian Lazaroiu a facut o declaratie uluitoare privind consecintele unei noi suspendari a presedintelui Romaniei.

Consilierul prezidential pe analiza politica al sefului statului a prezentat, intr-un interviu acordat realitatea.net, un tablou deloc incurajator asupra situatiei Romaniei, in conditiile in care Basescu ar fi din nou suspendat din functie. „Eu cred ca daca se mai produce o suspendare si nu exagerez, pentru ca stiu care e atmosfera la Bruxelles si la Washington, si o stiu si cei din USL, eu nu cred ca SUA va mai mentine Parteneriatul Strategic . In ziua in care Parlamentul il suspenda pe presedinte, e probabil ca SUA sa aiba o pozitie foarte transanta in privinta Parteneriatului strategic, iar Uniunea Europeana, foarte probabil, ne va suspenda dreptul de vot, ceea ce o catastrofa, practic esti scos in momentul ala din UE. Teoretic esti acolo, dar nu mai contezi cand nu ai drept de vot”, a declarat Lazaroiu.

Fostul ministru al Muncii a mai spus ca este foarte sigur pe afirmatiile sale, si ca acesta este singurul scenariu posibil. „Dupa aia, putem sa spunem ca suntem o tara din Asia, nu ne vom mai putea numi stat european”, a continuat consilierul.

Lazaroiu e insa sceptic in privinta unei noi suspendari a sefului statului: „Sincer, nu cred. Nu cred in asta, dar trebuie spus ca el (scenariul, n. r.) reflecta o anumita divizare care a aparut in USL, pentru ca Voiculescu este adeptul suspendarii inainte de alegeri, s-ar putea ca el sa fie cel realist. El spune (Voiculescu, n. r.) ca sa fim siguri ca nominalizam premierul pe care il vrem noi, trebuie sa avem un presedinte interimar al nostru, adica sa-l avem suspendat pe Traian Basescu in ziua alegerilor, pentru ca el stie, simte ca in PSD sunt mai multi oameni care vor sa fie prim-ministru, nu doar Ponta. Si in conditiile in care PSD obtine cele mai multe voturi, atunci e posibil ca altcineva sa aibă pretentia de a fi premier si sa cada la o intelegere cu presedintele.”

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a subliniat, recent, importanta procesului de selectie a noului procuror general si a noului procuror-sef al DNA, subliniind ca acesta va influenta perceptia Washington-ului asupra parteneriatului strategic cu Romania, potrivit sursei citate.

author avatar
Alina Costache
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger