AcasăNewsLazaroiu: Basescu, premier in 2016

Lazaroiu: Basescu, premier in 2016

Chiar daca isi va incheia mandatul in 2014, presedintele Traian Basescu nu va parasi scena politica, sustine consilierul prezidential Sebstian Lazaroiu. Mai mult, acesta nu exclude posibilitatea ca actualul sef al statului sa preia conducerea Guvernului din 2016.

”Eu cred ca presedintele va ramane activ in politica. Asa cum a si spus, va contribui si anul viitor, dar mai ales in anii care urmeaza la acea constructie a unei forte politice de dreapta, care sa aiba sanse in 2016 si sa castige alegerile”, a declarat Lazaroiu, precizand ca scenariul cu Basescu premier este cat se poate de plauzibil.

”Eu am spus ca, sigur, probabil in 2015 nici nu s-ar putea intampla asta, dar in 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu sa-l avem pe Traian Basescu sustinut pentru functia de premier de aceasta forta politica”, a mai spus consilierul prezidential, mentionand ca Basescu ”are o experienta executiva pe care n-o are nimeni in momentul asta in tara”. ”Ar fi pacat ca in anii care urmeaza sa nu profite de aceasta experienta. Sigur, isi va termina mandatul de presedinte, are nevoie de macar de doi ani de odihna, dar din 2016 incolo nu vad de ce nu ar putea sa ocupe o asemenea functie”, a conchis Lazaroiu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger