AcasăNewsLazare, dispari!

Lazare, dispari!

Procurorul General, un maestru al vorbelor de pripas si al explicatiilor lipsite de logica

Vaicareli si frisoane in tagma procurorilor. Sperieturi de le tremura CV-urile in mana si datoriile inca neachitate la banci. Ministrul Tudorel Toader a anuntat ca a inceput procedurile legale de evaluare a lui Augustin Lazar, intaiul procuror al tarii. Daca e curat ca lacrima, de ce s-o agita in asemenea hal acest Sancho Panza? Nu atat scutier al justitiei, ci mai mult servitor umil, lovit de platitudine la fiecare cuvant. Ma mir ca inca nu au aparut notele de protest ale grefierilor, paznicilor si femeilor de serviciu de prin Parchete. Cum adica, sa-l verifici pe cel de la care procurorii iau lumina?

Procurorul General, un maestru al vorbelor de pripas si al explicatiilor lipsite de logica

In anumite cercuri usor de identificat se vorbeste ca evaluarea lui Lazar face parte dintr-un plan de distrugere a sistemului de drept. Am auzit prostii si mai mari. Nu vad insa la ce sistem de drept se face referire. La cel in care, intr-o buna masura, procurorii executau orbeste ordinele venite de la SRI? Pardon! Acolo era doar sistemul, dreptatea nu exista.

Fa-te ca lucrezi!

„Reiterarea consecventa in spatiul public a dezbaterii pe tema acestor protocoale reprezinta in mod evident un nou atac la adresa Ministerului Public intr-o perioada in care sunt in curs de solutionare dosare cu o miza esentiala pentru societate, respectiv Dosarul Revolutiei din decembrie 1989 si Dosarul evenimentelor violente din 10/11 august 2018”. Numai si pentru aceste cuvinte Augustin Lazar ar trebui luat de guler si azvarlit pe treptele Parchetului General, cu interdictia de a se apropia la mai putin de 200 de metri de orice intrare. Din punctul meu de vedere, Lazar reprezinta glorificarea tupeului. De mai bine de 25 de ani, toti sefii perindati in fotoliul de sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si-au facut un stindard din rezolvarea dosarului evenimentelor din decembrie 1989. Niciunul nu a facut nimic concret. A fost doar o alta ilustrare a celebrului „Mircea, fa-te ca lucrezi”! Simplul fapt ca cele petrecute atunci sunt numite, in continuare, Revolutie, arata linia pe care merge Parchetul. Si tot acest joc mizerabil va continua la nesfarsit, iar la nevoie se va gasi un procuror care sa invoce ca nu se cunoaste producatorul munitiei, deci inchidem cazul.

Ancheta cu final dirijat

Augustin Lazar nu face exceptie de la regula jocului. In momentele de cumpana invoca acelasi dosar. Vezi Doamne, l-a apucat si pe Tudorel Toader evaluarea tocmai acum, cand el se zbate pentru aflarea adevarului. Si, neinspirat, ministrul il distrage si de la dosarul cu evenimentele din 10 august. Pai, ori raspunde comenzii ferme venite de la Iohannis, ori sta sa caute hartii si sa raspunda la intrebarile lui Tudorel Toader? Ori ii arata presedintelui cat este el de ascultator, coordonand o ancheta cu final dirijat, ori iese la declaratii ca sa contracareze declaratiile ministrului care, simte el, ii pregateste debarcarea?

Om de onoare

Despre felul in care a procedat cu ultimele doua protocoale semnate cu SRI in 2016 nu are chef sa vorbeasca decat ce vrea el si, mai ales, cum vrea el. Poate asa se explica de ce a trimis ministrului Justitiei doar o copie a protocolului din 2009, si aia fara ultimele doua pagini, ca sa nu se vada semnatarii, nicidecum si protocoalele din 2016. Acum, hai sa fim rezonabili si sa intelegem situatia. El a batut palma cu Hellvig, nu cu Toader. Poti sa-ti patezi obrazul tradand sistemul? Cum se va fi uitat Iohannis la el, caci el i-a semnat numirea ca procuror-general, nu Toader?

O solutie rezonabila

Acum, ca toata tarasenia a iesit la iveala, ce putea spune? Este un nou atac la adresa Ministerului Public! Ia uite, nu ma asteptam. Ca sa ce, Lazare, ca ai uitat sa spui? Ti se pare ca puterea a regizat totul, a scris protocoalele si ti le-a pus in sertar, pe blat, ca sa te compromita? Tot puterea e de vina si ca le-a descoprit si ca tu te lansezi in teorii din care debordeaza grotescul si aiureala vorbelor? Explicatiile cu intentiile de destabilizare a Ministerului Public sunt de un ridicol covarsitor. Iar trimiterea catre presiunile care se fac, in acest fel, in dosarul anchetarii violentelor Jandarmeriei, tine de o imaginatie in exces si scapata fara control peste omenirea dotata cu logica. Asta, ca sa nu mai spun de afirmatia ca, actionand asa, probabil ca ministrul Tudorel Toader isi apara scaunul. Aoleu, Lazare, ti s-a parut vreo secunda ca al lui ar fi in pericol? Ar fi o singura solutie ca sa iesi din rahatul asta mare, Lazare. Da-ti demisia. Dispari!

author avatar
Valentin Boeru
3.486 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger