AcasăNewsLazar, noua reactie dupa decizia CCR: nimeni nu vrea sa faca dosare...

Lazar, noua reactie dupa decizia CCR: nimeni nu vrea sa faca dosare care sa-l compromita ca profesionist

In asteptarea motivarii deciziei luate in cursul zilei trecute la Curtea Constitutionala, in privinta protocoalelor din 2009 si 2016 cu SRI, procurorul general a pus accent pe faptul ca un judecator  de camera preliminara verifica actele de urmarire penala si ca daca se constata ca nu s-a respectat cadrul legal, actul in cauza e declarat nul.

„Ce va pot eu asigura este ca intotdeauna dosarele au fost instrumentate, atat in faza de urmarire penala cat si in faza de cercetare judecatoreasca, exclusiv pe baza Codului de Procedura Penala. Altfel, este evident ca ar fi nule actele respective. Judecatorul verifica, in camera preliminara (…), sa vada care este validitatea actelor de urmarire penala. (…) asa ca, cu sau fara protocol, atunci cand judecatorul constata ca un act de urmarire penala s-a efectuat in afara cadrului legal il declara nul si nu are nimeni interesul sa lucreze degeaba”, a sustinut Augustin Lazar, joi dimineata, la sosirea la Consiliul Superior al Magistraturii.

In momentul in care a fost intrebat daca s-ar putea ajunge la anularea unor probe si daca ar putea afecta dosare „grele”, procurorul general a replicat ca „ori de cate ori se constata ca exista un act de urmarire penala care nu e facut in conditiile legii, acela nu poate fi considerat legal”. Totodata, procurorul general a ales sa sublinieze ca „pana acum eu nu am vazut astfel de acte fiindca nimeni nu isi doreste sa faca dosare care sa-l compromita in final ca profesionist”.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger