AcasăNewsLaurent Fabius: UE nu este pregatita sa integreze Ucraina

Laurent Fabius: UE nu este pregatita sa integreze Ucraina

Laurent Fabius tine sa domoleasca avantul de integrare al Ucrainei in UE

Uniunea Europeana nu este pregatita sa integreze Ucraina, a declarat Laurent Fabius, la revenirea de la ceremonia de investire a presedintelui ucrainean Petro Porosenko. Dincolo de Ocean insa, Casa Aba face gesturi de sprijin pentru Moldova si Georgia.

Laurent Fabius tine sa domoleasca avantul de integrare al Ucrainei in UE

O unda de neincredere vizavi de mult-laudatul sprijin al UE pentru Kiev vine din partea ministrului francez de externe, Laurent Fabius, care a mai precizat ca Porosenko a sustinut „un discurs foarte pro-UE, poate mai mult decat sunt pregatite sa accepte statele UE”, informeaza AFP. Fabius a adaugat ca o clarificare: „convingerea noastra este sa spunem ca Ucraina este in Europa, dar ca Ucraina ar trebui sa aiba relatii bune atat cu UE, cat si cu Rusia”, a adaugat el. Precizarile ministrului francez de externe vin in contextul in care, Porosenko, la investitura sa, a promis „semnarea cat mai rapid posibil” a sectiunii economice a Acordului de Asociere cu UE si introducerea unui regim de calatorie fara vize pentru ucraineni.

La Casa Alba s-au deblocat sume simbolice pentru Moldova si Georgia

Statele Unite au deblocat, sambata, ajutoare financiare simbolice destinate Republicii Moldova si Georgiei,  foste republici sovietice care se pregatesc sa semneze un acord de asociere cu UE, a anuntat Casa Alba. Astfel, ajutorul acordat Republicii Moldova se ridica la opt milioane, iar cel al Georgiei la cinci milioane de dolari. Noile ajutoare sunt deblocate ca un semn de sustinere pentru cele doua tari ce  se vor asocia  cu UE la 27 iunie.

author avatar
Catalin Dumitrescu
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger