AcasăNewsLaura Kovesi: "Doar 17% din dosarele DNA pleaca de la sesizari din...

Laura Kovesi: „Doar 17% din dosarele DNA pleaca de la sesizari din oficiu”

Sefa DNA, a vizitat Hunedoara

Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a facut, miercuri, mai multe precizari extrem de interesante in legatura cu activitatea DNA.

Printre altele, sefa DNA a precizat ca doar 17% dintre dosarele instrumentate de DNA pornesc de la sesizari din oficiu, ceea ce inseamna o cifra in scadere fata de anii precedenti.

„Desi exista o perceptie referitoare la cresterea implicarii SRI in activitatea DNA, am constatat ca in acest an doar 17% din dosarele inregistrate au avut la baza o sesizare din oficiu pe baza informatiilor din mass media, a anchetelor jurnalistice sau primite de la serviciile de informatii, spre deosebire de anul 2010, de exemplu, cand 19% din dosare au avut la baza aceasta modalitate de sesizare”, a spus Kovesi.

In schimb, Laura Codruta Kovesi sustine ca a crescut numarul de sesizari de la cetateni. „Pana in acest moment al anului 2014 am primit 1.684 de sesizari de la persoane fizice si juridice private, fata de 1.032 de sesizari primite in anul 2010. Te adresezi unei institutii numai daca ai incredere in ea si stii ca exista o sansa rezonabila sa primesti solutia corespunzatoare”, a fost mesajul transmis de sefa DNA.

Laura Codruta Kovesi a precizat si ca DNA a pus sechestru pe bunuri in valoare totala de 150 de milioane de euro, in primele 10 luni ale acestui an.

author avatar
Cristi Ionita
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger