AcasăNewsLaura Georgescu, sefa CNA, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan si Narcisa Iorga, din...

Laura Georgescu, sefa CNA, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan si Narcisa Iorga, din nou in atentia DNA

Viorel Hrebenciuc iese din închisoare, după 10 luni. Instanța a dat undă verde eliberării condiționate

Dupa mai multe ore de audieri, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis sa deschida un nou dosar penal in care sunt implicati fostul deputat Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan, primarul de la Piatra Neamt, dar si Laura Georgescu, sefa CNA, si Narcisa Iorga, membru important al CNA.

Cei patru sunt acuzati de procurori ca au comis mai multe infractiuni in demersul lor de a favoriza postul de televiziune GIGA TV, detinut de Gheorghe Stefan, sa reobtina licenta de emisie.

Concret, Laura Georgescu, sefa CNA, este acuzata de doua infractiuni de abuz in serviciu, una in forma continuata, si de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Viorel Hrebenciuc, fost deputat, si Gheorghe Stefan, fost primar la Piatra Neamt, sunt acuzati ca si-au folosit influenta pentru a obtine bunuri sau foloase necuvenite.

Narcisa Iorga este acuzata de instigare la comiterea infractiunii de folosire a influentei in vederea obtinerii de bunuri sau foloase necuvenite.

Conform procurorilor DNA, in septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, membrii CNA au votat retragerea licentei audiovizuale pentru postul GIGA TV, detinut de Gheorghe Stefan. Ulterior, Narcisa Iorga l-a indrumat pe primarul de la Piatra Neamt sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic pentru a influenta votul pe care membrii CNA urmau sa-l dea cu privire la contestatia depusa de reprezentantii GIGA TV.

Narcisa Iorga chiar l-a nominalizat in acest sens pe Viorel Hrebenciuc. Ca urmare a indicatiilor primite, Gheorghe Stefan a apelat la fostul deputat pentru a redobandi licenta audiovizuala, iar Viorel Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a o determina pe inculpata Laura Georgescu ca institutia pe care o conduce sa revina asupra deciziei.

Ca urmare a acestor actiuni, dupa numai doua saptamani, la data de 1 octombrie 2013, s-a emis o alta decizie, nr.514/2013, prin care s-a revocat decizia anterioara (sase voturi pentru si patru voturi impotriva, din 10 membri prezenti), precizandu-se doar ca argumentele continute in contestatia depusa de postul de televiziune sanctionat au fost admise, fara a se mai realiza o analiza tehnica sau sa se tina cont daca exista un punct de vedere al specialistilor din cadrul CNA, care sa constate daca sustinerile din contestatie sunt temeinice si legale.

Prin actiunea sa, Laura Georgescu a contribuit la cauzarea unei tulburari insemnate a activitatii CNA, prin exercitarea necorespunzatoare a atributiilor de serviciu si incalcarea dispozitiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis functionarea, in continuare, a unui post de televiziune caruia ii fusese retrasa in mod corect licenta.

Astfel, au fost afectati implicit si ceilalti operatori de televiziune, atat sub aspectul concurentei neloiale, cat si a increderii in corectitudinea desfasurarii activitatii de catre singurul organism abilitat sa monitorizeze domeniul audiovizual si sa aplice legislatia specifica.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger