AcasăNewsLaura Codruta Kovesi: "Nu e normal ca ministrii sa aiba imunitate pe...

Laura Codruta Kovesi: „Nu e normal ca ministrii sa aiba imunitate pe viata”

Laura Codruta Kovesi, sefa Directiei Nationale Anticoruptie, a iesit miercuri la atac.

Aceasta a afirmat, printre altele, ca „nu e normal ca ministrii sa aiba imunitate pe viata”, precizand si ca acest lucru este „unic in lume”.

Sefa DNA este de parere ca „Romania are nevoie de o modificare legislativa macar pentru a echilibra intr-un fel imunitatile in raport cu alte categorii”.

Reactia sefei DNA vine dupa ce mai multi parlamentari sau ministri au fost ocrotiti de colegii lor care au votat impotriva solicitarilor DNA de ridicare a imunitatilor.

„Din pacate, este un vot politic care blocheaza o ancheta judiciara, lucru care nu ar trebui sa se intample. Si poate ca nu se intampla in alte tari din Uniunea Europeana. Cred ca o modificare legislativa ar fi extrem de importanta. Daca ar fi sa ne raportam la persoane care au anumit statut in Romania – si daca m-as referi la statutul magistratilor, si ei beneficiaza de imunitate – trebuie obtinut un aviz inainte de a fi perchezitionati, retinuti sau arestati preventiv. Insa, daca ma refer la imunitatea pe viata pe care o au ministrii sau fostii ministri, aceasta este unica”, a afirmat sefa DNA.

author avatar
Cristi Ionita
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger