AcasăNewsLaura Codruta Kovesi, acuzata de plagiat. Procurorul general respinge acuzatiile

Laura Codruta Kovesi, acuzata de plagiat. Procurorul general respinge acuzatiile

Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, a publicat vineri pe site-ul sau un material sub titlul „Lucrarea de doctorat a procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, este un plagiat”. Kovesi respinge acuzatiile, pe care le pune pe seama momentului mediatic marcat de controversele similare si cere CSM sa-i apere reputatia profesionala.

„Procurorul general Laura Codruta Kovesi aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele: Teza de doctorat «Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal» face trimitere la toti autorii si lucrarile citate, iar caracterul de noutate si valoarea stiintifica a lucrarii au fost constatate de catre comisia de doctorat din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Conform metodologiei, lucrarea a fost postata pe site-ul institutiei organizatoare, iar sustinerea lucrarii a fost publica”, se arata intr-un comunicat de presa.

Procurorul Kovesi explica faptul ca, asemeni oricarei teze de doctorat, lucrarea contine stadiul cercetarilor in domeniu pana in momentul inceperii cercetarii stiintifice propriu-zise si pe tot timpul cercetarii stiintifice, iar lucrarile studiate sunt citate ca bibliografie, fara o trimitere expresa. Stadiul cercetarii in domeniu nu se mentioneaza in totalitate ca un citat, iar ghilimelele se folosesc numai in cazul definitiilor ce apartin in exclusivitate unui anumit autor, potrivit documentului citat.

„Articolul incearca sa exploateze momentul mediatic marcat de controversele asemanatoare si ne delimitam de tentativele de a atrage Ministerul Public in controverse care nu au legatura cu activitatea judiciara. Avand in vedere continutul articolului, procurorul general Laura Codruta Kovesi a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) apararea reputatiei profesionale”, se mai arata in documentul citat.

GIP: Lucrarea de doctorat a procurorului general Codruta Kovesi, plagiat de la prima propozitie

Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, a sustinut, vineri, ca lucrarea de doctorat a procurorului general Codruta Kovesi este un plagiat si a depus documente care sustin aceasta acuzatie la Ministerul Justitiei, la CSM si la Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare.

Grupul a publicat mai multe pasaje din lucrari de specialitate care s-ar regasi, fara citarea sursei, sustin reprezentantii GIP, in lucrarea de doctorat a Codrutei Kovesi. Aceasta si-a obtinut doctoratul in decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timisoara, cu teza avand titlul „Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”. Potrivit GIP, lucrarea de doctorat este un „plagiat incepand chiar de la prima propozitie”. Totodata, GIP mentioneaza ca Procurorul General al Romaniei a primit pentru aceasta lucrare calificativul „Magna Cum Laude”.

author avatar
eNational
681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger