AcasăNewsLaszlo Kover: Cenusa lui Joszef Nyiro se afla in Romania

Laszlo Kover: Cenusa lui Joszef Nyiro se afla in Romania

(foto: radiocluj)

Presedintele Parlamentului ungar a declarat ca cenusa poetului extremist Joszef Nyiro se afla in Romania, fiind introduse ilegal in tara.

(foto: radiocluj)

Scandalul ungaro – roman a luat proportii dupa ce Laszlo Kover, Presedintele Parlamentului ungar a declarat pentru portalul index.hu, citat de Der Spiegel, ca cenusa poetului extremist Joszef Nyiro se afla in Romania, fiind introduse ilegal in tara. Potrivit acestuia, pentru reusita operatiunii, a fost nevoie de o „conspiratie”, reusind astfel sa pacaleasca vigilenta autoritatilor romane care s-au declarat impotriva reinhumarii cenusii lui Joszef Nyiro, cunoscut pentru trecutul sau extremist, anti-roman.

Declaratia acestuia survine pe fondul informatiilor din presa potrivit carora, in timpul slujbei de pomenire a poetului maghiar, cenusa s-ar fi aflat in geanta pe care secretarul e stat Geza Szocs a asezat-o pe catafalc.

Relatiile ungaro – romane s-au tensionat saptamana trecuta dupa ce autoritatile romane au interzis reinhumarea ramasitelor poetului hortis Joszef Myiro. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Partidului Civic Maghiar (PCM), Molnar Miklos, a declarat că în locul reînhumării va avea loc doar o slujbă de pomenire a lui Joszef Nyiro.

author avatar
Ionut Zgimbau
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger