AcasăNewsLantul magazinelor Ikea, tinta pentru teroristi

Lantul magazinelor Ikea, tinta pentru teroristi

Magazinele Ikea au devenit tinta „teroristilor green”

Trei ceasuri-capcana au explodat in magazine Ikea din Franta, Belgia si Olanda. Acestea sunt materializarea unei campanii a „teroristilor green” impotriva Ikea.

Magazinele Ikea au devenit tinta „teroristilor green”

Prima explozie a avut loc in magazinul din orasul belgian Gent. Autoritatile locale au fost avertizate telefonic, astfel ca au evacut zona. Cateva ore mai tarziu, alte doua explozii au avut loc la magazinele Ikea din Eindhoven (Olanda) si Lille (Franta). Desi nu exista deocamdata informatii despre posibilii autori, se banuieste ca este vorba de un grup international de „teroristi green”, care a dus o ampla campanie impotriva lantului Ikea si a metodelor sale de lucru.

Lemnul de calitate e de vina!

Motivul grupului este unul „eco”: cand detii, ca in cazul Ikea, peste 250 de magazine, cu un personal managerial de peste 80.000 de lucratori, avand peste 500 milioane de clienti anual si 55 de tari de unde se aprovizioneaza cu materie prima naturala, n-ai cum sa nu lasi o „amprenta” in ecosistem! Principala acuzatie a grupului este aceea ca Ikea foloseste numai lemn de calitate superioara, periclitand padurile. A doua acuzatie: Ikea foloseste  copii din tari din lumea a treia la munca. Ikea a demonstrat insa ca sponsorizeaza programele Unicef  pentru a construi scoli in regiuni defavorizate.

 

author avatar
Adina Mutar
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger