AcasăNews"Lant uman" la New York: manifestatie de protest fata de somajul din...

„Lant uman” la New York: manifestatie de protest fata de somajul din SUA – VIDEO

(foto: captura news.yahoo.com)

Mii de oameni a protestat, marti, la New York, fata de somajul care afecteaza 14 milioane de persoane in Statele Unite. Oamenii iesiti in strada au format un lant uman de cinci kilometri lungime, purtand fiecare in mana o hartie de culoare roz, ca simbol al pierderii unui loc de munca.

(foto: captura news.yahoo.com)

Manifestarea de protest a durat doar 14 minute, fiind gandita ca o miscare de sustinere pentru cei 14 milioane de someri din Statele Unite si a avut loc pe Broadway Avenue, intre Wall Street si Union Square. Cei aproximativ 5000 de oameni care au participat au format un lant uman, fiecare dintre manifestanti avand o hartie roz in mana.

„Acest lant (uman) este cel mai lung sir de someri din lume”, a spus Yana Landowne, unul dintre organizatorii acestui protest. „Am vrut sa facem o actiune cu un puternic impact vizual, care sa reprezinte somerii si sa faca oamenii sa vizualizeze ce presupune sa fii somer in aceasta perioada”, a declarat o alta organizatoare a miscarii de la New York.

O miscare similara a mai avut loc in urma cu opt ani. Demonstratia a avut loc pe 6 martie, in aceeasi zi in care au avut loc si alegerile primare republicane, in zece state americane.

[youtube]qWumg99OJVU[/youtube]

68 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger