AcasăNewsLamuriri de la Politie dupa scandalul din Capitala, cu "ambulanta" fara utilitate...

Lamuriri de la Politie dupa scandalul din Capitala, cu „ambulanta” fara utilitate medicala

După mediatizatul incident Boureanu, anchetele interne au scos la iveală adevărate "frăţii ale pulanelor" în MAI

Dupa cazul de noaptea trecuta, din zona Garii de Nord, din Capitala, oficialii Politiei Capitalei au ales sa faca publice unele lamuriri.

Episodul in urma caruia o scriitoare – initiatoare a proiectului „Ambulanta pentru literatura” – a fost agresata de mai multe persoane, alarmate de faptul ca ar fi vorba despre o „ambulanta care fura copii”, legenda care isca temeri si apare, iata, periodic, in atentia publica – a generat o reactie si un apel la calm din partea Politiei din Bucuresti.

Avand in vedere importanta subiectului, redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul remis dinspre DGPMB:

„Pentru clarificarea situatiei si pentru corecta informare a opiniei publice, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Ieri, 04 iulie 2018, in jurul orei 23.30, o femeie a sesizat prin apel 112 faptul ca a fost agresata de un grup de persoane, pe o strada din sectorul 1.

La fata locului s-au deplasat cu operativitate politisti ai Sectiei 3, iar din primele verificari s-a stabilit ca femeia, care se afla intr-o autospeciala in culorile si cu anumite insemne specifice ambulantei, stationata in fata unui imobil de pe raza sectorului 1, a suferit anumite vatamari.

Politistii au identificat mai multe persoane pe care le-au condus la sediul subunitatii pentru audieri.

Persoana vatamata a primit ingrijiri medicale de specialitate, in incinta sectiei de politie, dar a refuzat transportarea la spital.

Cu privire la vehiculul in care se afla victima, s-a stabilit ca este unul privat, nu apartine sistemului de ambulanta si nu are utilitate medicala.

La acest moment se desfasoara cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente si pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care a avut loc evenimentul si tragerea la raspundere penala.

La nivelul Politiei Capitalei nu exista in instrumentare cauze privind disparitia vreunui minor in care sa existe suspiciuni de rapire si nici nu a fost activat sistemul de alerta rapire copil.

De asemenea nu exista nicio sesizare cu privire la gasirea vreunui cadavru care sa prezinte lipsa unor organe interne.

In situatia in care o persoana are la cunostinta despre savarsirea vreunei infractiuni sa informeze imediat politia, fie direct, fie prin sistemul 112.

Va asiguram ca in situatiile de interes public va vom tine la curent cu toate informatiile necesare.

Facem apel la calm si va rugam sa ne sprijiniti in transmiterea informatiilor reale, verificate si probate pentru a nu lasa loc unor speculatii si reactii ce pot crea, fara nicio justificare, panica si care pot conduce la evenimente nedorite.”

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger