AcasăNewsLamborghini Unico, hypercar hibrid

Lamborghini Unico, hypercar hibrid

Bolidul va avea un motor clasic cuplat la un motor electric

Dupa o perioada de rumori, PDG-ul Lamborghini, Stefano Domenicali, a confirmat recent sosirea in gama a unui model ultrasportiv si mai ecologic.

Bolidul va avea un motor clasic cuplat la un motor electric

Cu o aerodinamica impinsa la extrem, liniile lui Unico sunt inspirate in mare parte din modelul Lamborghini Terzo Millennio, un concept-car care l-a prefigurat. Unico va fi produs in doar 63 de exemplare, ca referinta la anul infiintarii firmei Automobili Lamborghini S.p.A. , in 1963, in mica localitate Sant Agata Bolognese. Urmare a unei cereri din ce in ce mai mare din partea clientilor pentru masini din ce in ce mai puternice si mai performante, Lamborghini continua dezvoltarea si comercializarea in editii limitate a unor modele de exceptie cum ar fi Centanario sau Veneno, ambele bazate pe modelul de serie Aventador. Numai ca, in fata normelor antipoluare din ce in ce mai draconice, Lamborghini se orienteaza catre motorizari hibrid pentru viitoarele masini.

Unico va fi produs in doar 63 de exemplare ceea ce i va garanta exclusivitatea

Asa cum este Unico, hypercar produs sub numele de cod LB48H si avand caroseria din fibra de carbon. Unico (desi ramane inca un suspans in ce  priveste numele definitiv) are un motor pe benzina atmosferic cu 12 cilindri in V si 6,5 litri cilindree, ce dezvolta 789 CP. Acesta va fi cuplat la un motor electric de 49 CP, rezultand o putere maxima cumulata de 838 CP si performante in consecinta. Productia este prevazuta pentru debutul anului viitor. Pretul de vanzare va fi de aproximativ 2,2 milioane de euro.

author avatar
Tudor Borcea
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger