AcasăNewsLalelele din Olanda nu înfloresc!

Lalelele din Olanda nu înfloresc!

Turiştii care vizitează piaţa plutitoare de flori (Bloemenmarkt) din Amsterdam sunt înşelaţi atunci când cumpără bulbi de lalele pentru că doar 1% din bulbii cumpăraţi din faimoasa piaţă vor înflori, arată un studiu efectuat de autorităţile locale şi Asociaţia Regală a Crescătorilor de flori cu bulbi (KAVB). Ancheta a descoperit o problemă similară pe aşa-numitul bulevard al florilor Bloembollen din Lisse, un oraş din sudul Amsterdamului, unde doar 2% din bulbii cumpăraţi de pe marginea drumului principal au înflorit. „Milioane de turişti şi excursionişti sunt înşelaţi. Laleaua este simbolul nostru naţional şi un sector important al economiei olandeze. Suntem foarte supăraţi că escrocii îi înşală pe consumatori şi prejudiciază imaginea sectorului”, a declarat preşedintele KAVB, Rene le Clercq. Piaţa de flori din Amsterdam este una din atracţiile turistice ale oraşului datând din 1862 când vânzătorii de flori care veneau cu barjele pe râul Amstel şi-a ancorat ambarcaţiunile în zona ‘Singel’ pentru a-şi vinde marfa. În prezent, Bloemenmarkt este compusă din mai multe barje fixe cu mici sere deasupra.

author avatar
Andrei Coman
1.326 afisari

3 COMENTARII

  1. Intr o tara stricata pana n maduva oaselor ,nici macar lalele nu mai infloresc Stiti ce au patit cele 2 orase Sodoma si Gomora ,ASA ve ti pati si voi homalailor ,poate si mai rau Am o nepoata care traieste acolo dar nu vrea sa se marite Cum sa ma marit unchiule daca acolo toti sunt pe invers?

  2. Intr o tara stricata pana n maduva oaselor ,nici macar lalele nu mai infloresc Stiti ce au patit cele 2 orase Sodoma si Gomora ,ASA ve ti pati si voi stricatilor ,poate si mai rau Am o nepoata care traieste acolo dar nu vrea sa se marite Cum sa ma marit unchiule daca acolo toti sunt pe invers?

  3. La,, sefi la cutite” a venit un zapacit din Anglia si se lauda ca este casatorit ,multumea Domnului ca este asa Va dati seama la ce scara a ajuns homaleala in vestul acesta putred?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger