AcasăNewsLagerfeld vrea sa renunte la cetatenia germana

Lagerfeld vrea sa renunte la cetatenia germana

Directorul artistic al casei Chanel o face vinovata pe Merkel ca a deschis robinetul cu arabi si musulmani, favorizand aparitia neonazistilor

Exasperat de politica migratorie a cancelarului Angela Merkel, celebrul designer vestimentar Karl Lagerfeld a facut-o responsabila pe Merkel de intrarea in Parlament a partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD)

Directorul artistic al casei Chanel o face vinovata pe Merkel ca a deschis robinetul cu arabi si musulmani favorizand aparitia neonazistilor

”Era nevoie sa spuna ca trebuie sa primim un milion de emigranti? Trebuie sa ne amintim de trecutul pe care l-a avut Germania. O detest pe doamna Merkel ca a uitat de acest trecut”, a afirmat creatorul. ”A dorit sa-si faca o imagine buna. O fiica de pastor care nu a suportat raul pe care l-a facut Germania altora, dupa 1933. Paradoxul este ca, dorind sa repare acest rau, l-a adus la putere. AfD era inexistent si, dintr-o singura fraza, Merkel l-a facut sa existe prin alienarea a doua milioane de alegatori si trimiterea in Bundestag a o suta de neonazisti”, a continuat directorul artistic al Chanel. ”Daca aceasta situatie va continua, voi abandona cetatenia germana. Nu vreau sa mai fac parte din acest club neonazist”, a declarat Lagerfeld. ”Dar, pe de alta parte, nu inseamna ca vreau cetatenie franceza sau alta. Nu imi plac natiunile, sunt cosmopolit. Nu ma simt german, sunt hanseatic”, a afirmat designerul, care s-a nascut la Hamburg. Liga Hanseatica este o alianta militara si comerciala a oraselor de la Marea Nordului si pana la Marea Baltica.

In urma cu cateva luni, Lagerfeld a declarat insa intr-un interviu ca se simte ”nemijlocit” german. ”Aceasta este in genele mele si nu ma simt deloc jenat. Si nu pentru ca doamna Merkel face lucruri stupide voi renunta sa fiu german”. Karl Lagerfeld a mai starnit controverse dupa ce s-a folosit de Holocaust pentru a o critica pe Angela Merkel pentru politica sa de deschidere a granitelor. ”Nu poti, chiar daca au trecut mai multe decenii, sa ucizi milioane de evrei  pentru ca apoi sa aduci in locul lor milioane dintre cei mai mari dusmani ai avreilor”, a estimat Lagerfeld.

author avatar
Bogdan Borcea
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger