AcasăNewsLagarde: Euro mai are doua luni pentru a fi salvat

Lagarde: Euro mai are doua luni pentru a fi salvat

Christine Lagarde avertizeaza asupra termenului scurt pentru salvarea euro

Sefa FMI, Christine Lagarde, confirma ceea ce a spus miliardarul George Soros: euro mai are foarte putin timp pentru a fi salvat.

Christine Lagarde avertizeaza asupra termenului scurt pentru salvarea euro

Soros prevestea recent ca moneda unica are o „fereastra” de numai trei luni pentru a fi salvata, termenul curgand din 17 iunie, ziua alegerilor parlamentare din Grecia si incheindu-se in septembrie, cand ar putea avea loc „Grexit”. Sefa FMI Christine Lagarde toarna gaz peste foc si avertizeaza ca „Europa are mai putin de trei luni”, poate doar doua luni, in care sa ia masuri decisive, daca doreste sa salveze moneda  unica. Lagarde s-a ferit sa „parieze” insa pe iesirea Greciei din zona euro. „Va fi o chestiune de vointa politica”, a spus sefa FMI.

Planuri de urgenta in UE

Ministrii finantelor din statele zonei euro au discutat deja despre planurile de urgenta pentru combaterea  efectelor „Grexit” in tarile lor.  Astfel, se are in vedere limitarea retragerilor de bani de la bancomate,  limitarea circulatiei capitalurilor, dar si suspendarea acordului Schengen. Aceasta decizie ar avea ca efect imediat ridicarea restrictiei de libera circulatie a fortei de munca, valabila acum inclusiv pentru Romania. Acest fapt va enerva si mai mult Parlamentul European, care doreste sa aiba rol decizional, nu consultativ, ca in prezent, in privinta aplicarii acordului Schengen.

author avatar
Arpad Dobre
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger