AcasăNewsLagarde acuza bancile de complicitate cu Grecia

Lagarde acuza bancile de complicitate cu Grecia

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a adus acuzatii dure Greciei. Ea sustine ca ani la rand, autoritatile elene si bancile care ofereau imprumuturi statului grec au dat dovada de complicitate.

Cristine Lagarde vorbeste de complicitate dar cere intelegere pentru Grecia

Cristine Lagarde sustine ca rezolvarea crizei din zona euro va dificila, din cauza Greciei. ”De-a lungul anilor, Grecia nu a acordat atentie competitivitatii sale si a fost complice. Bancile au vazut in zona euro un spatiu de risc unic si unele dintre ele au crezut ca a imprumuta Grecia sau Germania este cam acelasi lucru’”, a criticat sefa FMI atitudinea statlui elen si a bancilor creditoare.

Ca sa mai ”dreaga busuiocul”, Lagarde a adoptat un ton mai impaciuitor, mentionand ca, ”daca toate partile isi respecta angajamentele, masurile menite sa ajute Grecia vor permite ca aceasta tara sa se bazeze pe fortele proprii si sa-si insanatoseasca finantele publice”. Cristine Lagarde chiar a recomandat un comportament  mai prietenos din  partea partenerilor din zona euro, care are trebui sa ajute Grecia cu imprumuturi pe termen lung. Adica exact ceea ce au facut bancile in perioada in care erau, potrivit sefei FMI,  ”complice” cu statul elen.

author avatar
Arpad Dobre
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger