AcasăNewsLa Spitalul Colentina, lipsa de personal condamna bolnavii la moarte

La Spitalul Colentina, lipsa de personal condamna bolnavii la moarte

Managerul nu este interesat de pacienti!

SOCANT! Un medic neurochirurg de la Spitalul Colentina din Bucuresti a postat pe Facebook un mesaj in care sustine ca managerul unitatii a redus personalul Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, iar in aceste conditii se pot face interventii chirurgicale doar pana la ora 15.00.

Managerul nu este interesat de pacienti!

Medicul prezinta cazurile a doi pacienti cu tumori benigne care trebuie supusi unor operatii de peste 12 ore si sustine ca i-a expus managerului Silvia Ifrim aceasta situatie, despre care a spus ca binele bolnavilor „reprezinta o lozinca” si „nu este interesata de ei”. Silvia Ifrim a devenit manager dupa ce primarul general Gabriela Firea l-a demis pe vechiul manager, Bogdan Andreescu, pe motiv ca i-a tinut pe bolnavii in frig in saloane. Culmea, Andreescu gasea resurse pentru pacienti si pentru el binele internatilor nu era o lozinca.

Taiem, taiem

Alo! Doamna Firea, se aude?

Medicul neurochirurg Ionut Gobej de la Spitalul Colentina vorbeste, intr-un mesaj adresat autoritatilor statului, despre situatia de la unitatea medicala. Astfel, din ianuarie, „personalul ATI a fost redus numeric de catre noul manager, iar orele suplimentare nu au mai fost platite. A facut asta (n.r. – managerul spitalului) in conditiile in care resursa umana este total insuficienta in spitalele publice si toti medicii nostri fac un efort extraordinar pentru a convinge oameni sa se alature echipelor din care facem parte. Aceste actiuni ale doamnei manager au dus la imposibilitatea realizarii de interventii neurochirurgicale dupa ora 15.00”, scrie medicul pe Facebook.

O sansa pierduta?

Gobej prezinta situatia a doi pacienti „cu patologie tumorala benigna, insa cu o situatie clinica deosebit de grava, cu un prognostic vital ce ar putea fi mai mic de o luna in lipsa operatiilor”. „Daca operatiile s-ar face cu succes, ar avea (n.r. – pacientii) o speranta de viata egala cu a populatiei generale. Cei doi pacienti au fost programati pentru interventii in a doua parte a lunii februarie. Problema a aparut pentru ca timpul operator mediu pentru fiecare pacient este de aproximativ 12 ore, astfel neputandu-se efectua interventiile pana la ora 15.00 (lipsa personalului ATI, neplata orelor suplimentare, concedierea de personal), pacientii fiind condamnati la moarte”, arata medicul neurochirurg. Ionut Gobej considera ca managerul Spitalului Clinic Colentina „nu poate indeplini in continuare aceasta functie”. El cere demisia de urgenta a managerului si inlocuirea ei „cu o persoana competenta, capabila sa rezolve probleme in interesul pacientilor”, asa cum o facea Bogdan Andreescu.

author avatar
Catalin Dumitrescu
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger