AcasăNewsLa priveghiul Codrutei Kovesi

La priveghiul Codrutei Kovesi

Fostei sefe DNA i-ar placea sa fie presedinte. Problema e cine o voteaza

Fosta sefa a DNA, Laura Coduta Kovesi, a murit. I-a semnat presedintele Iohannis certificatul de deces profesional. Jalea s-a intins iute in toata tara. Oamenii muncii din industria pupincurismului au lacrimat nestapanit, fara avertizare de cod rosu. Mai mult, la poarta DNA, sase nici nu stiu cum sa le spun au construit din poliester un anunt sfasietor: „Multumim DNA!” Pentru ce oare? Pentru moartea a trei inculpati in timpul procesului intr-un celebru dosar de coruptie de la Iasi, dovedit a fi o facatura soldata cu achitarea? Pentru paralizia totala a unui al patrulea, tot in timpul procesului?

Fostei sefe DNA i ar placea sa fie presedinte Problema e cine o voteaza

Kovesi a uitat sa mentioneze asta in bilantul personal afisat pe site-ul DNA. Nici in discursul de la ONU nu si-a mentionat recordul. De asemenea, nu a spus nimic nici despre batjocorirea batranei Maria Cociorvan, in numele statului de drept. Nici despre Mariana Rarinca, arestata abuziv sase luni. Iar lista este foarte mare.

Adulatorii din prostie

In niciun discurs tinut peste hotare sau in tara Laura Codruta Kovesi nu vorbeste despre zecile sau sutele de cetateni carora DNA le-a distrus existenta. Niciun bilant nu incepe, onest, cu „anul trecut DNA a reusit sa distruga familiile, viata, afacerile si carierele a 1.000 de persoane despre care ni s-a parut ca incalca legea, dar apoi s-a dovedit ca sunt nevinovate”. Nici in declaratia sustinuta la DNA, in fata cortegiului funerar al procurorilor, nu a pomenit vreun cuvant despre abuzurile DNA in anii de cand conduce. Totul a fost minunat, a fost perfect, numai ca a decedat prin decret prezidential. Asta e viata, te anticorupi cat te anticorupi si, la un moment dat, vine purtatorul de cuvant de la palat si te ingroapa fara sa-ti mai ia masura. La o asa moarte neasteptata, cum sa nu planga admiratorii cu simbrie, adulatorii din prostie, fanii ei din interes sau curtezanii talentati in lingusire?

Dragnea e de vina

Au bocit agentiile de presa de li s-au ars faxurile si calculatoarele. France Presse tamaiaza la genialitatea Codrutei, aceasta femeie hotarata care s-a batut cu coruptia. Si nu oricum, ci plasand-o pe Codruta pe cel inalt podium, probabil ala pe care se catarau ambasadorii ca sa-i prinda in piept tinichelele recunostintei. Ale gratitudinii ca nicio banca sau firma din tarile lor nu a fost luata la intrebari de DNA in legatura cu evaziunea facuta in Romania. Deutsche Presse-Agentur noteaza ca „presedintele Klaus Iohannis a cedat presiunii Guvernului si a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi. Masura este cea mai recenta a coalitiei de guvernare si a liderului PSD, pentru a slabi puterea procurorilor anticoruptie si de a-i proteja pe politicieni de justitie”. Asa, carevasazica, Codruta n-ar fi murit daca nu punea Dancila presiune pe Iohannis. Chiar, cum o fi facut Viorica? Vreo vorba despre faptul ca Iohannis nu respecta Constitutia? Nu, Dragnea e de vina. Bai, da si Liviu asta, ce om!

Paradeala de destine

Reuters nu putea sa lipseasca de la priveghi, dupa cate osanale i-a ridicat Codrutei Kovesi de-a lungul timpului. Jeleste ca, fara Kovesi, procurorii sunt vulnerabili la imixtiunea politicului. Da, parca il si vad pe Uncheselu ducandu-i mancare la sufertas lui Ponta si pe Augustin Lazar trimis dupa tigari pentru Dragnea. Vreun cuvant despre abuzurile facute de procurori? N-am gasit si, oricum, nu-i frumos vorbesti de rau la capataiul mortului. M-a impresionat rau si mesajul lui Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei: „Doamna Kovesi a slujit Romania cu o dedicare inedita”. Asa e. Cand? Atunci cand dadea cu sictir comisiilor parlamentare de ancheta, cand era in sufrageria lui Oprea, cand se facea ca nu stie de paradeala de destine de la DNA Ploiesti  sau cand acuza ziaristii ca ii incalca „spatiul privat” de pe strada? Domnu’ ambasador, ce nasol e sa te plimbi cu dricul crezand ca-i cabrioleta. E ca si cum ai crede ca DNA inseamna Kovesi.

Cartarescu, pune bomboana la loc!

Ce-ar fi fost priveghiul Codrutei Kovesi fara Liiceanu, rapsodul de osanale care deja o vede presedinte? Sau fara Cartarescu? Un deget pus pe fund si dus apoi la nas, sa fie mirosit. Nu e o porcarie din necredinta mea, e un citat aproximativ din opera lingusitorului Cartarescu. „Multumesc, Laura Codruta Kovesi! Ai fost si ai sa ramai simbolul unei Romanii mai bune. Daca vei candida vreodata la presedintie, voi fi primul care te va vota!” Oscilez intre greata si revolta, Cartarescule, lasa mortul in pace si pune la loc bomboana pe care ai furat-o de pe coliva. Dar nu cu degetul ala.

author avatar
Valentin Boeru
5.968 afisari

11 COMENTARII

  1. Taie în carne vie articolul. Mulțumim. Purificarea aerului în tara asta se poate face cu astfel de vorbe!

  2. Doamna PIPIDI mai vedeti CAT DE BINE sta TULUS cu INTEGRITATEA SI MORALITATEA………..EL .este Capo di tutti capi,……………………..

  3. Din pacate asa este…suntem un popor de idioti care ajung sa aplaude toate gunoaiele..

  4. Stati ca nu ati vazut pe Fota lingaretu chiorului maistri dezinformatiei bursucii celor 3C:Chireac,Coroiu si Cetepuleanu ce plang dupa Luluta nici lazile de uischi cu gheata ale chiorului nu le spala regretu.Doamne ajuta. Adica Doamne iartai. Adica Dumnezeu s-o hodineasca la Sibiu si poate il prinde pe Biladen saracu ca juca alba neagra in centru.

  5. Sa fim seriosi ce a mai ramas din dictatura iluminata a chiorului? Codlea ala Coldrea tine cursuri de moralitate la studenti, oamenii de topor ai chiorului preda geopulitica la prosti la tv iar alti s-au pocait la Trinitas, Luluta Nuta si Bica in Costa Rica, purcelu Ghita si-a mutat viile in Serbia vin mai sec, Maior a fugit in America, Boc nebunu a apucat calea Bratienilor strabuni lui alergand Bratienii, Eba a divortat, Ioana in Cosa Nostra, Boureanu strange hartii pe la gunoi, Borcea saracu nu nu asta, Pmp mai are 2-3 oameni, Macovei vorbește in somn, Blaga potaie din buldoc, Klementin chemat de Donald il duce in Madagascar iar Roberta a iesit din politica. Camp tactic +trinom+dictaturaa iluminata =0 singur ce prosoera e Talmacean si-a deschis curs de samba.

    • O sa am critici bravi care o sa-mi reproșeze ca din poza lipseste vestitul gheneral de 4**** al izmenelor don Oprea. Stati linistiti nu se vede ca-si face selfie cu noi. ? deci e in poza.

  6. Doamne ajuta. Adica Dumnezeu sa-i odihneasca sa varsam un strop ?,,, eu am momente cand plang de fericirea tristetii. E ca atunci cand cobori cu caruselu si iti aduci aminte ca e mai bine ca murim ca ce am face vesnic?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger