AcasăNewsLa Galați nu s-a auzit de Caracal: polițiști impasibili în fața unei...

La Galați nu s-a auzit de Caracal: polițiști impasibili în fața unei fete plină de sânge

Oamenii legii iau în calcul și existența unei rețele de prostituție pe metoda ”lover boy”

Poliția din Galați a demarat o anchetă de proporții după ce doi agenți au fost filmați de trecători stând în fața unei adolescente, de 14 ani, plină de sânge, fără să aibă vreo reacție. Impasibili la drama fetei, oamenii legii au privit-o câteva minute din mașină pe fata aflată în stare de șoc și cu sângele șiroiind pe picioare.

Oamenii legii iau în calcul și existența unei rețele de prostituție pe metoda lover boy

Cei doi poliţişti de la IPJ Galați sunt vizaţi acum de o anchetă internă după apariţia imaginilor cutremurătoare filmate de trecători. Cei doi oameni ai legii sunt cercetați acum pentru atitudinea sfidătoare și riscă să fie destituiți din funcții. Pe de altă parte, procurorii au deschis o anchetă penală și au întocmit dosar penal, in rem, pentru întreţinere de relaţii sexuale cu un minor. Fata nu a putut da până acum detalii despre ce i s-a întâmplat, fiind preluată de urgență de cei de la spitalul din localitate. Între timp, copila a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar după operaţie a început şedinţele de consiliere psihologică.

DGASPC ”aruncă pisica” în curtea altora

Minora provine dintr-un centru de plasament  și, conform primelor detalii ale anchetatorilor, a fost violată. În schimb, cei de la DGASPC susțin că tânăra nu ar fi fost victima unui abuz și că ea avea un prieten cu care ar mai fi întreținut relații. Directorul instituției, Ciprian Groza, a declarat că ea a afirmat despre aceste lucruri că ”ar fi întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu un băiat de 15 ani, pe care l-a numit prietenul său”. Acesta a demarat o anchetă internă în cadrul instituției pe care o conduce.

Act consimțit sau cu forța?!

„Cu acest băiat de 15 ani, minora ar mai fi avut patru întâlniri de acest gen. La domiciliul lui, din spusele fetei, s-ar fi consumat un act sexual consfinţit de ambele părţi, urmat din ştim că s-a întâmplat, de acea hemoragie a fetiţei. Se pare că nu ar fi fost prima relaţie sexuală a fetei”, a declarat Groza. Pe de altă parte, dacă fata a plecat, cu bilet semnat de cei de la DSPC așa cum susține directorul, aceștia ar fi trebuit să verifice traseul fetei și să stabilească cu cine se va întâlni. Conform legislației, pentru minorii cei de la centrul de plasament trebuaiu să știe care sunt persoanele cu care se va întâlni fetița în timpul plimbărilor.

author avatar
Ramona Feraru
406 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger