AcasăNewsLa doi ani, MAI INTELIGENT decat Obama! El este cel mai tanar...

La doi ani, MAI INTELIGENT decat Obama! El este cel mai tanar membru Mensa din UK!

Adam Kirby, in varsta de doi ani si cinci luni, este cel mai tanar membru din Marea Britanie admis in Mensa, organizatia oamenilor cu un IQ foarte ridicat. Testele au aratat ca micutul are un IQ de 141, adica peste cel al presedintelui Americii, Barack Obama, si al prim-ministrului Regatului Unit, David Cameron, noteaza dailymail.co.uk.

Adam, nascut in Mitcham, Surrey, Marea Britanie, a fost invitat sa intre in Mensa la varsta de 2 ani si 4 luni, noteaza the telegraph.co.uk. Parintii copilului si-au dat seama foarte devreme ca micutul lor are capacitati intelectuale speciale, atunci cand au vazut ca Adam a invatat sa foloseasca olita dupa ce a citit o carte pe aceasta tema, pe care mama lui o primise cadou.

Pentru a vedea cat de inteligent este copilul lor, Dean si Kerry-Ann Kirby i-au facut un test IQ micutului la doar doi ani. Adam a obtinut un scor de 141, mai mare decat a multor presedinti ai Americii. El a fost invitat sa intre in Mensa, devenind cel mai tanar membru de sex masculin din clubul oamenilor superdotati intelectual. Singura care l-a depasit este Elise Tan Roberts, care era cu o luna mai tanara decat este el acum,  atunci cand a fost acceptata.

„Atunci cand majoritatea copiilor invata sa mearga, Adam citeste carti. Dezvoltarea lui este incredibila”, a marturisit tatal sau, de profesie consultant IT .

Adam a invatat sa citeasca la noua luni, iar acum este capabil sa scrie peste 100 de cuvinte, stie tabla inmultirii pana la 10, poate numara pana la 1000 in limba engleză si pana la 20 in spaniola si japoneza, potrivit aceleiasi surse.

La numai un an copilul putea sa identifice tarile dupa forma lor si sa le puna la locul potrivit in puzzel-ul destinat adultilor.

Sursa: Daily Mail si The Telegraph

author avatar
Alina Costache
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger