AcasăNewsKremlinul il reinvie pe Satan

Kremlinul il reinvie pe Satan

Rusia testeaza elementele unei noi rachete balistice intercontinentale destinate inlocuirii celei mai puternice arme de acest tip din lume, RS-20, cunoscuta in Occident sub numele de SS-18 Satan.

Rusii scot la bataie artileria grea. Nucleara

Anuntul a fost facut de comandantul Trupelor Balistice Strategice Ruse, generalul Serghei Karakaiev. El a adaugat ca ”munca de conceptie a noii rachete se desfasoara conform planului”, potrivit RIA Novosti. Noua racheta, botezata Sarmat, va fi de productie 100% ruseasca (RS 20 este coproductie sovieto-ucraineana), si va fi o arma de a patra generatie. Potrivit generalului, Rusia va crea noua arma pana in 2020.  RS 20 este in serviciu operational inca din 1980.

Putin isi face propriul Mistral

Pe de alta parte, conceptia si constructia unei nave similare celor de tipul Mistral figureaza in programul pe termen lung al constructorilor navali rusi, pana in 2050, aprobat de Ministerul Apararii,  potrivit unui inalt responsabil militar. Birourile de studiu ale constructurilor navali Nevskoe si Severnoe sunt insarcinate sa conceapa port-elicopterul rusesc. Ca un facut, cei 400 de marinari rusi veniti asta vara in portul Saint Nazare pentru a se familiarize cu navele Mistral, vor parasi Franta inainte de Craciun. Potrivit unor surse, plecarea este definitiva.

author avatar
Tudor Borcea
488 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger