AcasăNewsKremlin: Nicio ipoteza nu poate fi exclusa privind cauzele prabusirii avionului Airbus...

Kremlin: Nicio ipoteza nu poate fi exclusa privind cauzele prabusirii avionului Airbus A 321 in Egipt

Autoritatile ruse spun ca, deocamdata, este prea devreme sa se pronunte

Compania Kogalymavia a exclus factorii umani si tehnici ca fiind la originea catastrofei din Peninsula Sinai, au indicat, ieri, oficiali ai companiei.

Autoritatile ruse spun ca, deocamdata, este prea devreme sa se pronunte

”Un avion precum Airbus A 321 nu poate fi distrus in aer ca urmare a unor disfunctiuni a sistemelor tehnice”, au declarat reprezentantii Kogalymavia, care au precizat ca aparatul a trecut de toate verificarile necesare, inclusiv verificarile propulsoarelor, care au fost efectuate in 26 octombrie, fara ca vreo problema sa fie detectata, informeaza Sputnik. ”Totul este posibil in acest stadiu”, a spus un reprezentant al companiei , referindu-se la o pista terorista. Potrivit Kogalymavia, inainte de a intra in picaj, aparatul a suferit avarii importante. ”Singura cauza ar putea fi o actiune mecanica provenita din exterior”, a declarat directorul adjunct al companiei, Andrei Averianov. In mai putin de un minut, avionul a incetinit cu 300 km/h si a pierdut 1,5 km altitudine. Urmare a acestei actiuni din exterior, echipajul a pierdut total controlul aparatului, a precizat acesta, explicandu-se si absenta oricarei tentative a pilotilor de a contacta pe cineva si a informa despre situatia de urgenta de la bord. Avionul decolase sambata de pe aeroportul Sharm el-Sheikh cu destinatia Sankt Petersburg, dar a disparut de pe ecranele radar la 23 de minute dupa decolare. Ramasitele aparatului au fost gasite in Sinai. Ieri, ramasitele omenesti a 144 de victime au fost transportate la Sankt Peterburg.

”Pentru moment, nicio versiune privind posibilele cauze ale catastrofei nu poate fi exclusa. Nu putem spune acum care din ipoteze va fi considerata principala”, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, referindu-se la principalele cauze ale tragediei care s-au vehiculat: defectiune tehnica, atentat terorist sau eroare umana.

Putin: Sa se faca lumina in acest caz si sa se reactioneze in consecinta

In timpul unei intalniri cu ministrul rus al transporturilor, Maxim Sokolov, presedintele Vladimir Putin a adresat mesaje de condoleante parintilor si apropiatilor victimelor dar si locuitorilor din Sankt Petersburg, oras din care erau majoritatea ocupantilor avionului, pentru ”solidaritatea si compasiunea cu apropiatii victimelor”. Putin a a insistat pentru ”un tablou obiectiv cu privire la ce s-a intamplat”. Mii de locuitori din Sankt Petersburg au aprins lumanari in memoria celor 217 pasageri si sapte membri ai echipajului, toti rusi. O ancheta la sediile companiei aeriene a inceput si in Rusia, in timp ce anchetatori francezi, germani si irlandezi urmeaza sa participe la cea de la locul tragediei, o procedura uzuala in toate incidentele care implica un aparat Airbus.

author avatar
Tudor Borcea
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger