AcasăNewsKovesi, victorioasă la CEDO

Kovesi, victorioasă la CEDO

Fosta șefă a DNA a câștigat, marți, procesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Este vorba despre acțiunea prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror -ef al Dierecției Naționale Anticorupție, înainte de finalul celui de-a doilea său mandat.

CEDO a decis – în unanimitate – că Laurei Codruţa Kovesi i-au fost încălcate dreptul la un proces echitabil (Articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului) şi cel la libera exprimare (Articolul 10 din aceeași Convenţie).

În 9 iulie 2018, președintele Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Koveși din fruntea DNA, în urma unei decizii a Curții Constituționale. Câteva luni mai târziu, în decembrie mai exact, Kovesi s-a adresat CEDO, formulând o plângere în nume personal, învocând faptul că i-au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA ca urmare a deciziei CCR.

author avatar
Andrei Coman
213 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Opinați că despăgubirile solicitate de la stat care care nu ar putea fi plătite în numerar ,în exercițiul financiar în care a fost stabilite, ar trebui plătite, pentru evitarea acumulărilor de penalități, cu ceea ce are disponibil rezerva de stat, de exemplu, cereale, cărbune, gaze naturale, echivalent energie electrică prin bonuri de consum, etc, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger