AcasăNewsKovesi ”spalata” de colegii din CSM

Kovesi ”spalata” de colegii din CSM

Corb la corb nu-si scoate ochii, spune un proverb. Iata ca membrii CSM tin cu adevarat sa confirme acest slogan. Astfel, de ieri, Laura-Codruta Kovesi poate rasufla usurata, dupa ce sectia pentru procurori a Consiliului a respins actiunea disciplinara pe care Inspectia Judiciara a formulat-o impotriva fostei sefe a DNA. Totusi, decizia nu este definitiva, iar Inspectia Judiciara poate face apel la instanta suprema.

Acuzatiile care vizeaza inserarea de catre fosta sefa a DNA intr-un comunicat de presa a unor pasaje din inregistrarile unor discutii purtate la sediul DNA Ploiesti. Inspectia Judiciara a exercitat imediat o actiune disciplinara impotriva fostei sefe a DNA, dupa ce aceasta ar fi inserat intr-un comunicat de presa pasaje din inregistrarile discutiilor purtate la sediul institutiei din Ploiesti. Datele date publicitatii prin comunicatul de presa aprobat de Kovesi constituiau probe intr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie. IJ a exercitat actiunea disciplinara fata de Laura Codruta Kovesi, la data faptei procuror-sef al insitutiei, „pentru nerespectarea confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a informatiilor de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, abatere disciplinara prevazuta de lege”. „Inspectorii judiciari au retinut ca procurorul a inserat in comunicatul de presa din august 2018, pasaje din inregistrarile discutiilor purtate la sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, despre care a luat cunostinta in exercitarea functiei si care constituiau probe intr-un dosar inregistrat la DNA”, preciza IJ intr-un comunicat. Membrii Inspectiei nu s-au lasat intimidati si au decis sa conteste decizia de ”albire” a fostei sefe a DNA.

author avatar
Ramona Feraru
312 afisari

2 COMENTARII

  1. Intr-o justitie controlata orce-i posibil !!.
    Abuzurile procurorilor sunt notorii si nu-s de ieri de azi.
    Delatiunea este coada de topor cu care-si intocmesc dosarele ,probele se pot manipula ,rastalmaci sau scoase din dosare functie de functie !!.
    Ca se dau in gat unii pe altii asta-i pentru malai !! ,dar niciodata pentru adevar .
    Privind mai atent in urma vedem ca dosare grele : 89 cu cei 1000 de morti ,mineriadele ,hotia din privatizari ,evaziunea fiscala ,devalizarea bancilor,distrugerea institutelor de cercetare ,actiuni de inalta tradare ,restituirile pe documente false,adoptiile si multe altele dosare sunt ingropate ,ascunse ,distruse in procuraturile Romaniei.
    Magistratii nu-s mai prejos vezi scandalurile provocate de judecatori ,vezi judecatorii prinsi cu spagi ,vezi judecatorii care se toarna unii pe altii visind posturi ,functii ,protectii .
    Vezi grefierii care sunt pe postul de sforari ,mai scoate ,mai baga dupa caz in plus sau minus.
    Avocatii prin natura lor sunt cei mai lacomi si fara srupule ,nu vad decat banul ,iar pentru bani fac din alba -neagra !.
    LCK nu a fost decat un executant fidel ,intr-o lume a serviciilor si a mafiei politice nu poti controla sistemul ,nu poti naviga printre interese si poti calca in stachini daca nu intri in hora ,in jocul lor !!.
    A fost tare ,n-a fost proasta ,dar intr-o lume fara principii si para demnitate n-ai cum sa nu fii stopita cand toti se scuipa!!.
    Intr-o vreme in care alta era miza LCK a fost aruncata la caini pentru spectacol ,pentru a distage prostimea de la oala care dadea in clocot.

  2. Corb la corb nu-si scoate ochii ,valabil in toate domeniile. Cred ca magistratii in frunte
    cu procurorii trebuie sa raspunda si practic pt. greselile lor ,voite sau nevoite.
    Nu este corect sa nu raspunzi pt.ce faci rau ,adica tradus ,astazi ei sunt practic deasupra Constitutiei ,toti raspund, ei nu. Dupa cate stiu eu in RO ,ca si in alte tari judecatorii
    sunt cei care judeca ,atunci in CSM ,cred ca ar trebui sa fie numai judecatori fara procurori . Sa vedem de ex. cine va raspunde pt. cele intamplate cu Sorina fetita din Baia de Arama ,eu personal cred ca se va trage de timp si eventual va fi gasit un acarul Paun.
    Pur si simpla i-mi este teama ca daca justitia ,nu va deveni justitie dreapta, RO este pierduta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger