AcasăNewsKovesi scapă de acțiunea disciplinară înaintată de Inspecția Judiciară

Kovesi scapă de acțiunea disciplinară înaintată de Inspecția Judiciară

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraților (CSM) a respins acţiunea disciplinară înaintată de Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Kovesi.

Laura Codruța Kovesi fost procuror șef al DNA Sursa foto Twitter

Ședinţa Secției sus-numite s-a desfășurat luni, iar CSM a anunţat, oficial, respingerea acţiunii disciplinare şi precizează că decizia poate fi atacată, în 15 zile, la completul judecătoresc de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Fostul procuror șef al DNA a fost învinuit de nerespectarea confidențialității fiindcă a strecurat într-un comunicat de presă texte cu reproduceri ale discuțiilor din dosarul familiei Cosma, „informaţii de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei”.

Comunicatul de presă al speței este cel remis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în februarie 2018 pentru a răspunde acuzaţiilor lansate de Vlad Cosma la Antena3, când acesta a prezentat înregistrări cu discuţia cu fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea. Pentru a clarifica situaţia, DNA a prezentat transcrierile discuţiilor cu apropiaţi ai familiei Cosma (o persoană din anturajul lui Mircea Cosma şi un ofiţer de poliţie de la ST Ploieşti din 09.02.2018).

Redăm mai jos precizările din septembrie 2018 ale Inspecţiei Judiciare, transmise printr-un comunicat de presă:

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA”), pentru nerespectarea (…) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004. Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
139 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sluga stapanilor Coloniei,pentru prea multele servicii aduse acestora,va fi protejata,asa cum o proteja base pe elena,de raspunderile fata de faptele ilegale savarsite.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger