AcasăNewsKovesi, razboi si circ

Kovesi, razboi si circ

Codruta Kovesi n-are nicio vina. Cica astrele s-ar fi asezat prost

Se vor fi gasit suficiente motive pentru ca Tudorel Toader sa fi propus demiterea Codrutei Kovesi inca de la sfarsitul lui martie 2017, cand a tinut, public, un curs de Drept Constitutional. Spun asa pentru ca ce am vazut atunci nu a fost o conferinta de presa, ci domn profesor Toader si-a etalat eruditia. Nu reiau toate pricinile descrise, pomenesc doar cateva, pe care mi le aduc aminte. Ancheta desfasurata de DNA in legatura cu Ordonanta 13 a depasit cadrul legal. Procurorii au derapat mult dincolo de limitele Constitutiei in cercetarile lor. Derapajele lor nu pot fi invocate prin combaterea coruptiei. Si inca. Si inca. Rezulta ca DNA, dar si Parchetul General, au sarit calul. Rau de tot.

Codruta Kovesi n are nicio vina Cica astrele s ar fi asezat prost

Inca de atunci Tudorel Toader putea propune ca Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar sa-si faca bagajele si sa se indrepte spre iesire. Nu din Parchetele pe care le conduceau, ci chiar din Justitie. Cand primul procuror al tarii si cel al celei mai temute institutii judiciare violeaza Constitutia precum tractoristii pe betiva satului, de ce ar mai ramane in Justitie? Doar ca s-o faca sa rada pe proasta aia cu balanta in brate?

Ne-a zis el, Dragnea, ce si cum

Atunci, in martie 2017, te-ai fi asteptat ca Tudorel Toader sa puna capat circului privind mitul Kovesi, dar si razboiului PSD-DNA.

Cand vorbeste Tudorel Toader in numele lui si cand in numele lui Dragnea

Da’  de unde! Dom’le, nu era oportuna revocarea asteia din functie! Poate pentru ca – nu-i asa? – nu poti sa dai un om afara fara sa-i arati intai pisica. Geniala solutie. Asa ca circul a continuat. Faptul ca Dragnea nu a spus niciodata cu fermitate ca isi doreste inlaturarea Laurei Codrutei Kovesi de la conducerea DNA sau a lui Augustin Lazar de la sefia Parchetului General nu a fost decat o coincidenta. Doar pentru cei dispusi s-o creada. Una care facea ca declaratiile lui sa pluteasca intre doua ape, ca oricand sa poata reveni asupra lor ca inteleptul care spune ca nu se amesteca, dar o tranteste la final: v-am zis eu ca asa o sa fie!

Joc politic sau joc vicios?

Desigur, se vor fi gasit suficiente motive ca, apoi, aruncatul pisicii peste gard sa devina un fel de politica. Mai transant, Tariceanu a rupt pisica in doua ori de cate ori a prins-o in curtea lui, aruncandu-i-o Codrutei inapoi dupa ce o plimba si prin curtea lui Iohannis. Dragnea, nededat la subtilitate, a scaldat-o in permanenta.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> are o noua viziune Justitia poate sa ramana independenta dar numai dupa ce politicul isi face treaba

Declaratiile lui duplicitare, ba taioase, ba ulterior zemoase, ii tradau clar nesiguranta. S-a intamplat, cred ca nu o data, ca dupa  fiecare iesire mai accentuata sa se trezeasca – ghinion! – cu vreun social-democrat chemat la DNA, sau vreun altul de aiurea, si luat la intrebari despre orice ar fi putut fi atasat numelui Dragnea. O Belina, un Tel Drum sau altceva. Or, asta nu mai e coincidenta. Era de asteptat, in conditiile in care nu facea deosebire intre viciul jocului politic si politica jocului vicios.

Solutia? Kovesi, beatificata!

Dupa scandalul de la DNA Ploiesti, circul si raboiul s-au intetit. Abuzurile dezvaluite au facut ca ministrul Toader sa fie chemat de urgenta in tara. Ma rog, un fel de a spune, pentru ca niciunul dintre cei care au discutat cu el nu a spus si despre ce anume s-a discutat.

Gastile de matusi nepoti cumnati si veri din CSM isi apara reduta Si pe Kovesi

Despre Codruta Kovesi? Ce? Despre ce trebuie sa faca? Ia sa vedem, ce trebuia sa faca si n-a facut? Iar circul nu ar fi fost deplin daca mucalitul profesor universitar, fost judecator al Curtii Constitutionale, ba chiar si ministru pe deasupra nu ar fi tinut o conferinta de presa cu principalul subiect de dezbatut: va anunt ca va anunt! Kovesi? Da’ ce, asta trebuie sa discutam noi? Si, dupa cum s-a vazut, Kovesi a devenit subiect de negocieri intense, de parca Tudorel Toader, in raportul lui, urma sa propuna beatificarea. Ar fi fost bine pentru toata lumea, toti ar fi respirat usurati. Ea devenea divinitate, deocamdata fara portofoliu, Iohannis era multumit ca nu a trebuit sa-si calce pe inima semnand revocarea, Tudorel mai castiga o bila alba, iar Dragnea ar fi aratat romanilor cum e cu politica: spune ce vrei, dar niciodata ce trebuie!

Justitie fara politic? Nici in filme nu exista

Daca s-ar inchide cercul aici, cu beatificarea Codrutei, ar fi bine. Numai ca razboiul continua, acum de pe alte pozitii. Pentru prima data in istoria recenta a Justitiei, Inspectia Judiciara e la un pas de a da in judecata Consiliul Superior al Magistraturii. Numai copiii nu stiu cum s-au facut gastile in CSM. Cine cu cine si de ce. Circula si un banc dragut, ca la CSM este interzis sa faci amor la serviciu. Si asta pentru ca incestul este interzis de lege! Scandalul a plecat de la faptul ca CSM este acuzat ca a sters din raportul lui Tudorel Toader pasajele care o invinovatesc pe Codruta Kovesi. Daca nu pe toate, macar pe cele mai importante, in asa fel incat sa-l lase pe ministru fara posibilitatea de a-i mai imputa ceva sefei DNA. Si atunci, cum sa-i mai ceri revocarea? V-am spus eu, solutia este beatificarea. Pana si asta se poate aranja, ca in orice raport despre Justitia in care politicul nu se amesteca, dar, intotdeauna, rezultatul final este consecinta negocierilor. Politice. Politice. Numai politice. Tudorel Toader a dovedit, totusi, cu deciziile Curtii Constitutionale si ale Comisiei de la Venetia, cererea de revocare din functie a procurorului-sef DNA, pe care a trimis-o la CSM si la Presedintie. Cam tarziu. Cam prea tarziu.

author avatar
Valentin Boeru
3.868 afisari

6 COMENTARII

  1. Pe mine m-a deranjat atacul functionarei la CCR. Cand CCR vorbeste toti tac. Faptul ca se crede mai presus ca Parlamentul. Si captul ca nu a facut inspectie la Ploiesti asta vadeste culpa. Raportul asa prezentat e beton. Imi pare rau ca in o nota putea sa evidentieze demiterea procurorului general ce nu a controlat astfel de portocale cat si ca nu a precizat ca a plagiat. Nota 8.

  2. Dupa „discursul” lui Toader sa inteleg ca in Moldova rectorii unor universitati sunt, cu predilectie, niste idioti, a se vedea si ministrul invatamantului?

  3. Bă nenorocitilor! fără procuroarea Kovessy (fostă Lascu) alde: Ghită, Mazăre, Elan, Udrea, Bica, Weiner Ron, Geclowicz David sau chiar Tony Blair zburdau la căldurică prin țări străine unde s-ar fi detat la băuturică si creveti…Femeia asta din Lugoj este o sfântăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă!
    Cum zice bătrânul ziarist CTP Kovessy ”este Nefertiti” (ceea ce inseamnă in mod logic că fostul sot al ei, Eduard Kovessy este Amenhotep al IV-lea). Cum să o dai jos pe sotia lui Amenhotep al IV-lea?..A!!! aud?

    • Lol mai bine il paradea Portocala pe Busi Sorosi Kim Jonh si Putin decat pe Toni cum e el Toni da nu a omorat atatia.

      • Daca biblicul Moisa i-a dat la buci lu Ramsas de i-a spart gaozu cu plăgi bube broaste si venin cred ca apelem la el. Stie careva nr?

  4. Recrutam de urgenta moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: ion.i.gavriloae@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger