AcasăNewsKovesi: Procurorii nu au facut niciun fel de abuz in anchetele privind...

Kovesi: Procurorii nu au facut niciun fel de abuz in anchetele privind referendumul

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a declarat, miercuri, ca a discutat cu premierul in legatura cu informarea ceruta de Ponta in cazul anchetelor privind eventualele fraude la referendumul din 29 iulie.

Kovesi le-a spus jurnalistilor ca, inainte de sedinta CSM, a vorbit cu seful Executivului cu privire la anchetele Parchetului in legatura cu identificarea eventualelor fraude la scrutinul privind demiterea lui Traian Basescu, despre care opinia publica a fost informata prin intermediul comunicatelor de presa. „Noi nu cercetam cetatenii pentru ca au votat, pentru modul in care au votat, nici macar nu sunt intrebati cum au votat. Afirmatiile care au aparut i spatiul public nu sunt adevarate. Procurorii nu au facut niciun fel de abuz, ci pur si simplu au dat curs plangerilor care ne-au fost adresate”, a declarat procurorul general al Romaniei.

Cat priveste anchetele procurorilor in acest caz, Kovesi a precizat ca peste 290 de plangeri adresate Parchetului vizeaza mita electorala sau impiedicarea exercitarii dreptului de vot. „Din cele peste 500 de plangeri care ne-au fost adresate, mai mult de jumatate privesc infractiunea de impiedicare a exercitarii dreptului de vot sau au ca obiect mita electorala”, a explicat procurorul general.

„Din primele investigatii s-a stabilit ca sunt persoane care au votat atat pe lista electorala permaneta, cat si pe lista electorala suplimentara. Sunt situatii in care la un numar foarte mare de persoane apare aceeasi semnatura, apar CNP-uri dublate”, a mai spus Kovesi.

201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger