AcasăNewsKovesi, pozezi si-n Hustler?

Kovesi, pozezi si-n Hustler?

Laura Codruta Kovesi e incantata de cum merg lucrurile. Vedem si mai incolo?

Gata, s-a terminat distractia. Degeaba ne mai facem iluzii ca Laura Codruta Kovesi nu va ajunge, totusi, sa fie numita in functia de procuror-general al Parchetului European. Jocurile sunt facute de mult timp, deja au ceva vechime. Sesiunile de audieri in comisii, ca si cele de votare, au avut doar rolul de a acoperi cat de cat aranjamentele din culise. Totul trebuia sa para corect. Acum, castigatorul nu numai ca este previzibil, ba chiar imi lasa impresia ca a fost pregatit de multa vreme. Lipseste doar spectacolul invaluitor al impartialitatii,  interpretat jalnic de crupieri care abia asteapta sa strige „les jeux sont faits”!

Laura Codruta Kovesi e incantata de cum merg lucrurile Vedem si mai incolo

De ce nu si-a depus candidatura sau nu ar fi castigat niciun procuror roman cu vechime mai mare decat a Codrutei Kovesi, cu mai multa experienta, cu grad profesional mai ridicat decat al fostei sefe a DNA si cu doua, trei limbi straine stapanite la perfectie? Nu pentru ca nu ar exista, ci pentru ca nu era in carti pe masa Europei, presa occidentala nu ii adusese elogii si nicio ambasada nu ii oferise macar un buchet de flori.

Tema: cat de buna e Codruta!

Laura Codruta Kovesi este ridicata in slavi de „Financial Times”. Laudele unui Liiceanu sau Cristian Tudor Popescu palesc pe langa motivatiile jurnalistilor straini. Fosta sefa a DNA este femeia care a dus o lupta „dificila si, cateodata singura, impotriva coruptiei din Romania”. De serviciile de informatii care i-au stat in spate, de protocoalele care au siluit justitia din Romania, nicio vorba. „Eforturile doamnei Kovesi au inspirat milioane de compatrioti care au cerut clasei politice sa nu impiedice lupta anticoruptie, in schimb, ca rasplata pentru eforturile ei, a primit adversitatea guvernului condus de PSD si Liviu Dragnea”. Si asta nu e tot, pentru ca jurnalistii considera ca indepartarea ei de la conducerea DNA este „o sfidare de neiertat si inexplicabila a normelor Uniunii Europene privind independenta justitiei”. Vreun cuvant despre abuzurile patronate, despre incalcarea Constitutiei, despre sfidarea Parlamentului? Nu e cazul, ziaristii de la „Financial Times” au un tipar din care nu au voie sa iasa. Tema este cat de buna e Kovesi, nu ce s-a intamplat cu zeci, sute sau mii de familii a caror existenta a fost facuta praf ca urmare a anticoruptiei promovate de ea. Laura Codruta Kovesi a fost chiar sabotata, intr-un fel, sa participe la selectia procurorului general european, guvernul de la Bucuresti aducandu-i „acuzatii firave” de savarsirea unor infractiuni, pretind aceiasi gazetari. Ce sa intelegi de aici? Ca luarea de mita, marturia mincinoasa si abuzul in serviciu sunt chestii marunte, ca o contraventie pentru scuipatul cojilor de seminte pe iarba?

Cum se scot castanele din foc

Nu este singurul ziar care ii canta in struna Codrutei Kovesi. Si nu atat ei, cat Uniunii Europene, care incearca sa-si motiveze gestul de a o promova in structura judiciara ce se va ocupa de fraudele cu fonduri europene. „Le Monde” mentine acelasi registru si aproape ignorandu-l pe Francois Bohnert, candidatul francez la aceeasi functie. Cand Franta bate moneda pe Kovesi, nu pe propriul procuror pe care ar trebui sa-l sustina, lucrurile sunt si mai evidente. Nimeni nu poate castiga in fata romancei, nu e voie. Prezenta Codrutei Kovesi in fruntea Parchetului European este absolut necesara, nici nu se concepe ca functia sa fie detinuta de un alt nume. Dar, pe de alta parte, asta mai arata si ca fosta sefa a DNA ar fi singurul procuror care poate fi manevrat cu mai multa usurinta. Germania, care vrea sa domine total, in actuala stare de tensiune europeana nu are chef sa se expuna si altor atacuri. Prefera sa o sustina pe Kovesi, cu mainile careia va scoate castanele din foc. Cine si ce sa reclame?

La cheremul stapanilor

In mod cert, Laura Codruta Kovesi este incantata de perspective. Nu cred ca isi da seama ca va fi doar o unealta pentru rezolvarea problemelor altora. Nu cred nici ca a simtit capcana in care a fost atrasa, intrand pe mana progresistilor. Un ziar progresist, bunaoara, astazi face din tine un erou. E platit consistent pentru asta, iar jurnalistii stiu cum sa te modeleze in asa fel incat sa nu existe dubii ca esti cel mai bun. Insa maine, daca interesele le-o cer, aceiasi ziaristi te distrug fara nicio remuscare. Te desfiinteaza pur si simplu. Ba gasesc chiar si dovezi cu care sa-ti probeze vinovatia. Asta le este meseria si, daca nu au propriile dovezi, le primesc in timp util de la comanditar. Cata vreme era in tara, Kovesi avea libertate deplina. Nu o controla nimeni, pentru ca nu exista niciun interes in a-i descoperi bube in cap. Acum, insa, este luata de mana si i se arata ce si cum. Nu mai are voie sa se joace in curte dupa cum vrea ea. Faci ce ti se spune, pentru asta ai fost ales si pentru asta esti platit. Grupurile de lobby, pentru care 100 sau 200 de milioane de euro nu sunt o problerma, decid. Te impotrivesti? Exclus. Si daca un grup de lobby hotaraste ca poate da lovitura cu tine, nu prea vad cum te-ai opune. Daca ei decid, cu mintea lor ascutita de progresisti cocliti in afaceri ciudate, ca cea mai buna imagine a ta ar fi sa pozezi in Hustler, ce faci? Chiar, Kovesi, ai poza in Hustler pentru ca imaginea procurorului-sef european trebuie promovata si altfel? E doar o intrebare.

author avatar
Valentin Boeru
3.902 afisari

9 COMENTARII

  1. De ce se mira unii ca a luat amploare euroscepticismul,uitati-va la fufa asta cu titlu fals de procuror fara cunostinte temeinice in domeniul juridic.Adevarul il vad toti membri UE,ca nu or fi chiori sau fara o minte lucida,in consecinta se vor intreba ce rol va juca parchetul UE,va fi echidistant,nu va fi o unealta a stapanilor de la Bruxelles si multe alte intrebari.Cand acest parchet,nelaminat,va intra in functiune si va face ce a facut in Colonie,va imaginati ce se va intampla cu acest Imperiu european ramas cu o stapanire dualista,dupa brexit.

  2. L A M E N T A B I L ! Daca tot nu se mai poate face nimic si zarurile au fost aruncate , de unde atata ipocrizie ? O parte a presei de scandal din Romania a avut un rol decisiv pentru propulsarea lui Kovesi in varful ierarhiei EPPO , criticile vehemente ale unor publicatii obediente si aservite din Romania au intarit convingerea ca sistemul mafiot are motive temeinice sa se panicheze si sa se teama . In fata faptului implinit ce ne ramane ? N-ar fi buna o abordare mult mai perversa si perfida si sa batem toba ca Kovesi devine peste noapte o unealta a progresistilor pusi pe capatuiala , o marioneta trasa de sfori de papusari inchipuiti extrem de versati , o victima sigura cu care se scot castanele din foc ? Atentie , asta scrie pana unui boer de vita-veche in prestigiosul si inegalabilul ” National ”, nu in fituicile execrabile si obscure in genul ” Le Monde ” sau ”Financial Times” ! Vai , cata grija , marinimie si compasiune pentru sarmana Codra cazuta fara veste in capcana nemiloasa a respectarii pricipiilor Uniunii Europene …! Parafrazand : un politician influent , bunaoara , astazi face dintr-un ziarist un avut , plateste consistent pentru asta . Insa maine , daca nu percuteaza si nu zdrangane pixul cum vrea cel ce plateste , il distruge fara nici o remuscare . 14 dosare fabricate in tara inseamna ” libertate deplina ” pentru Kovesi ? Septuagenarul Larry Flynt de la Hustlerul barbatilor multumeste pentru publicitate , posibil sa ne trezim cu un nud lasciv al unui ilustru necunoscut in cele 500.000 de exemplare ce apar lunar in SUA . Stim ca doare la ficati si nu pica bine unui grup restrans de imbuibati abonati DNA , in loc sa se evite subiectul Kovesi, disperarea unora il readuce in luminile rampei . Vorba lui Roosevelt :” E GREU SA PIERZI , DAR MULT MAI RAU ESTE SA NU FI INCERCAT NICIODATA SA REUSESTI .”

  3. Ion M. Ionita , Adevarul.ro , 04-03-2019, ora 20:26 ,” Cum a reusit PSD si ALDE sa o faca pe Codruta Kovesi castigatoare , orice s-ar intampla la Bruxelles ” : In cazul in care pierde sefia EPPO , Kovesi ramane in tara , CU UN MASIV CAPITAL DE SIMPATIE SI , EVIDENT , ELECTORAL . Fara opozitia liderilor PSD-ALDE , Laura Codruta Kovesi NU AR FI DEVENIT UN POTENTIAL CANDIDAT ATAT DE SOLID . O eventuala infrangere a ei in cadrul negocierilor de la Bruxelles VA FI PUSA PE SEAMA MALVERSATIUNILOR PUTERII DE LA BUCURESTI CARE A SABOTAT O CANDIDATURA A UNUI ROMAN PENTRU O INALTA FUNCTIE EUROPEANA .” ” PSD poate sa se felicite ca a facut tot ceea ce a putut PENTRU A FACE DIN LAURA CODRUTA KOVESI UN CANDIDAT CU SANSE . TOT CEEA CE AR MAI PUTEA SPERA PSD-ALDE ESTE CA DOAMNA KOVESI SA CASTIGE POSTUL DE PROCUROR-SEF EUROPEAN .”

  4. Pai daca are 14 dosare cu 30 mai putin ca Udrea cam ce sanse are sa prinda Ue 2021 cand se deschide procurator Ue odata cu disparitia orei de vara deci zile mici nopti lungi, = cu 0.Sunt 14 adica 99% sa fii penal… Adica nu sunt 2 dosare sa iesi nevinovat. Eu nu stiu in istorie 3 dosare si sa iesi curat absolvit declarat de onorata instanta nevinovat nevinovat nevinovat… Adoca e de Karacas cu Kafka, ori procurorii mi-s debili ori instanta e imbecila aci nu incape munca avocatului de eludare a adevarului.

    • Port dioptrii , n-am vazut ca cele 14 dosare sunt FABRICATE , fara probe si lovite de nulitate . Poate avea sute de dosare scoase din burta , cand PSD-ALDE pierde puterea ( foarte curand ), toate minciunile vor fi istorie si hartoagele folosite ca hartie igienica pentru grefieri .

      • Acum nu-mi purta ura nu lucru la Sri sa si stiu dosarele.Spun ce spune ea. Am 14 dosare. E imposibil daca asa, sa si fi gresit procurorii. Sau sa zici nevinovata, nevinovata, nevinovata, nevinovata nevinovata nevinovata, nevinovata nevinovata nevinovata nevinovata nevinovata nevinovata nevinovata nevinovata, adica e obsesiv pt jude.

  5. Ma mai zici puli vinovata 12 ani la beci domnesc sau macar 7 cu Nuti la Targsor tesi pulo
    vere. N-am nimic cu ea poate face si copii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger