AcasăNewsKovesi nu abandonează lupta pentru scaunul de procuror european

Kovesi nu abandonează lupta pentru scaunul de procuror european

Laura Kovesi,  fosta şefă a DNA, a declarat într-un interviu că nu are de gând să se retragă din cursa pentru funcţia de procuror-şef european.

Laura Codruța Kovesi Sursa foto Twitter

 Procurorul a răspuns, întrebat fiind, dacă va renunța la eforturile pentru obținerea poziției în speță: „Nu, sub nicio circumstanţă. Până nu este finalizată procedura, am o şansă să obţin această funcţie şi lupt pentru şansa mea până în ultima secundă”.

Kovesi este unul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă pentru a deveni primul procuror-şef european, mandat care implică sarcina de a investiga fraudele, corupţia sau spălarea de bani cu fonduri europene. Kovesi se află în centrul unei dispute între Parlamentul European, care o susţine pentru a obţine postul şi Consiliul UE, format guvernele statelor membre, care îl preferă pe francezul Jean-Francois Bohnert. Negocierile dintre cele două părţi vor reîncepe după ce noul Parlament European, decis prin votul de pe 26 mai, va fi instalat.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
116 afisari

1 COMENTARIU

  1. Succesuri! Închei citatul! Europa e in criza majoră de toape de anvergură! Pepiniera națională deversează! Sa nu vă uitați blana de leopard… naturala desigur!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger