AcasăNewsKovesi nu abandonează lupta pentru scaunul de procuror european

Kovesi nu abandonează lupta pentru scaunul de procuror european

Laura Kovesi,  fosta şefă a DNA, a declarat într-un interviu că nu are de gând să se retragă din cursa pentru funcţia de procuror-şef european.

Laura Codruța Kovesi Sursa foto Twitter

 Procurorul a răspuns, întrebat fiind, dacă va renunța la eforturile pentru obținerea poziției în speță: „Nu, sub nicio circumstanţă. Până nu este finalizată procedura, am o şansă să obţin această funcţie şi lupt pentru şansa mea până în ultima secundă”.

Kovesi este unul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă pentru a deveni primul procuror-şef european, mandat care implică sarcina de a investiga fraudele, corupţia sau spălarea de bani cu fonduri europene. Kovesi se află în centrul unei dispute între Parlamentul European, care o susţine pentru a obţine postul şi Consiliul UE, format guvernele statelor membre, care îl preferă pe francezul Jean-Francois Bohnert. Negocierile dintre cele două părţi vor reîncepe după ce noul Parlament European, decis prin votul de pe 26 mai, va fi instalat.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
113 afisari

1 COMENTARIU

  1. Succesuri! Închei citatul! Europa e in criza majoră de toape de anvergură! Pepiniera națională deversează! Sa nu vă uitați blana de leopard… naturala desigur!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...