Cauta

Kovesi, făcută praf de englezi

 

Fostă șefă de la DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut parte, recent, de critici extrem de dure din partea jurnaliștilor englezi de la publicația The Telegraph. Totodată, Laura Codruța Kovesi este privită ca un personaj controversat pentru rolul de procuror-șef european.

Zile de coșmar pentru Kovesi

„Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruței Kovesi în funcția de nou procuror șef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli care prevăd că cel care deține o astfel de funcție trebuie să aibă valori ridicate de etică și integritate și ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la șefia Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu”, scriu cei de la The Telegraph.

Reținerile ilegale susținute de false dovezi

Totodată, cotidianul susține că în cazul de față CV-ul Laurei Codruța Kovesi conține și „monitorizarea celui mai mare scandal de corupție de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informații din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reținerile ilegale susținute de false dovezi și o rată suspectă de 92% de condamnări”. „Numirea ei în funcție reprezintă un cadou pentru Johnson, dar un coșmar pentru fiecare membru al Parlamentului European și pentru fiecare stat care face parte din UE”, au continuat jurnaliștii britanici.

Confirmată în rolul de procuror-șef european

În urmă cu o săptămână, reprezentanții grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în cadrul întâlnirii Conferinței președinților, numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. În iulie 2018, Kovesi a fost demisă de președintele Iohannis după ce fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, i-a cerut acestuia să o revoce din funcție pentru abuzurile comise. Refuzul președintelui a dus la un conflict constituțional, soluționat de CCR prin obligarea președintelui să semneze actul de revocare. În spațiul public au apărut mai multe aspecte legate de felul în care se făceau anchetele la DNA sub mandatul Laurei Kovesi. Amintim doar că multe dosare au fost „soluționate” prin prisma protocoalelor serete cu SRI, cu sentințe dictate dinainte de SRI. Pe de altă parte, a fost făcută publică o înregistrare la una dintre ședințele ținute de Kovesi în fața colegilor, în care le cerea ”să decapeze în anchete până ajung la premier”, acesta fiind atunci ținta pe care trebuia să o atingă fosta șefă a DNA. Secția specială condusă de Adina Florea și care stabilește dacă magistrații au săvârșit infracțiuni a deschis deja mai multe dosare penale pe numele Laurei Codruța Kovesi.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version