AcasăNewsKovesi, făcută praf de englezi

Kovesi, făcută praf de englezi

Zile de coșmar pentru Kovesi

 

Fostă șefă de la DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut parte, recent, de critici extrem de dure din partea jurnaliștilor englezi de la publicația The Telegraph. Totodată, Laura Codruța Kovesi este privită ca un personaj controversat pentru rolul de procuror-șef european.

Zile de coșmar pentru Kovesi

„Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruței Kovesi în funcția de nou procuror șef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli care prevăd că cel care deține o astfel de funcție trebuie să aibă valori ridicate de etică și integritate și ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la șefia Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu”, scriu cei de la The Telegraph.

Reținerile ilegale susținute de false dovezi

Totodată, cotidianul susține că în cazul de față CV-ul Laurei Codruța Kovesi conține și „monitorizarea celui mai mare scandal de corupție de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informații din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reținerile ilegale susținute de false dovezi și o rată suspectă de 92% de condamnări”. „Numirea ei în funcție reprezintă un cadou pentru Johnson, dar un coșmar pentru fiecare membru al Parlamentului European și pentru fiecare stat care face parte din UE”, au continuat jurnaliștii britanici.

Confirmată în rolul de procuror-șef european

În urmă cu o săptămână, reprezentanții grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în cadrul întâlnirii Conferinței președinților, numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. În iulie 2018, Kovesi a fost demisă de președintele Iohannis după ce fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, i-a cerut acestuia să o revoce din funcție pentru abuzurile comise. Refuzul președintelui a dus la un conflict constituțional, soluționat de CCR prin obligarea președintelui să semneze actul de revocare. În spațiul public au apărut mai multe aspecte legate de felul în care se făceau anchetele la DNA sub mandatul Laurei Kovesi. Amintim doar că multe dosare au fost „soluționate” prin prisma protocoalelor serete cu SRI, cu sentințe dictate dinainte de SRI. Pe de altă parte, a fost făcută publică o înregistrare la una dintre ședințele ținute de Kovesi în fața colegilor, în care le cerea ”să decapeze în anchete până ajung la premier”, acesta fiind atunci ținta pe care trebuia să o atingă fosta șefă a DNA. Secția specială condusă de Adina Florea și care stabilește dacă magistrații au săvârșit infracțiuni a deschis deja mai multe dosare penale pe numele Laurei Codruța Kovesi.

author avatar
Ramona Feraru
3.210 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce mult ne-am mirat cand a aparut brexit,inca nu stiam ce i-a determinat pe englezi sa iasa din imperiul european,unde ei faceau parte din conducerea lui,adica un triumvirat,il stiti.Cat de curand,imperiul va fi condus de o dualitate,va fi putin mai slab,dar mai dur pentru coloniile pe care le inglobeaza.Emglezii au simtit din timp ce urmeaza si nu le convenea deloc,in prezent le dau dreptate,nu puteau rezista ei la jocurile unei politici murdare la nivelul UE,al carui parlament a numit un viitor procuror general ca sa faca ,,dreptate”in toata uniunea,sa-ti vina rau nu alta.Sa vedem ce se va intampla cand va incepe
    implementarea masurilor asa zis anticoruptie,dar numai impotriva celor nealiniati ordinelor de la marele centru politic al UE.

  2. Lui Petrov Quasimodo sa i multumesti!Individul este din aceeasi categorie cu satana cea dementa kodruta El a adus o in sistemul lor de rahat Trebuia sa si faca mendrele sa inchida si sa paradeasca adversarii politici Crezi ca johanus sau pohontu sau coldea sau celelalta creaturi nebune nu urmaresc si ele acelasi lucru precum Petrov adica distrugerea adversarului politic prin orice mijloace indiferent de consecinte Ia spune ,ce a facut plavanul in aproape 5 ani pentru Romania ?Nimic ..doar distrugere si ura

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger