AcasăNewsKovesi explica de ce s-a adresat CEDO: Nu am solicitat plata unor...

Kovesi explica de ce s-a adresat CEDO: Nu am solicitat plata unor despagubiri. Nu doresc repunerea pe functie

Dupa ce s-a aflat ca s-a adresat Curtii Europene pentru Drepturile Omului, in privinta revocarii sale din fruntea DNA, fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie a dezvaluit considerentele pentru care a ales sa faca acest pas.

„Am demarat aceasta procedura pentru a opri ingenuncherea procurorilor si pentru a opri pe viitor aplicarea unei proceduri abuzive in vederea revocarii procurorilor cu functii de conducere”, a sustinut Laura Codruta Kovesi, miercuri dimineata, la sosirea la Parchetul General, unde lucreaza dupa revocarea din functia de procuror sef al DNA-ului.

Considerand ca i-au fost incalcate mai multe drepturi, fosta sefa a DNA asteapta sa afle cum anume vad reprezentantii CEDO aceasta situatie.”Nu este vorba despre bani. Prin cererea pe care am formulat-o nu am solicitat plata unor despagubiri, ci vorbim de o chestiune de principiu. Am solicitat Curtii Europene pentru Drepturile Omului sa constate ca mi-au fost incalcate, in aceasta procedura de revocare, anumite drepturi fundamentale – cum sunt dreptul la un proces echitabil, dreptul la aparare, dreptul la un recurs efectiv”, a mai punctat Kovesi, care a ales sa sublinieze si faptul ca „prin aceasta actiune nu doresc repunerea pe functie, de fapt nici nu este posibil acest lucru”.

182 afisari

1 COMENTARIU

  1. SPRE BINELE ROMANIEI si a tuturor romanilor este necesară introducerea, cat mai urgent, a judecătorului de instrucție în sistemul judiciar românesc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger