AcasăNewsKovesi, despre noul dosar al lui Adrian Nastase

Kovesi, despre noul dosar al lui Adrian Nastase

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a facut o serie de precizari cu privire la noul dosar al lui Adrian Nastase, in care fostul premier este acuzat de detinere ilegala de munitie.

Kovesi a spus ca noul dosar pe numele lui Adrian Nastase este in faza premergatoare. „Deocamdata beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. (…) E un dosar relativ simplu. Singurul lucru care schimba calitatea, in cazul in care va fi condamnat, putem vorbi de o situatie de recidiva, daca va fi gasit vinovat”, a declarat Kovesi, luni seara, la B1TV.

Procurorul a precizat ca munitia „in plus”, netrecuta in permisul de portarma, a fost gasita intr-un fiset sigilat de procurori dupa tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase. „Cu ocazia cercetarii la fata locului, pe tentativa de sinucidere, au facut cercetarea la fata locului colegii, au sigilat un fiset in care erau armele pentru care se detinea permis de port arma, iar cand s-au prezentat politistii si au facut control cu fiecare arma cu munitia gasita, au gasit aceasta munitie in plus, ea nu era trecuta in permisul de port arma, ceea ce inseamna ca putem vorbi de o prezumtiva fapta penala”, a precizat Kovesi.

„(Adrian Nastase-n.r.) Poate sa-si administreze probe in aparare. (…) Nu putem fi acuzati ca nu am avut ce face, s-a numarat munitia de catre politisti, s-a gasit in plus, nu putem fi acuzati ca am pus noi munitia sau altcineva”, a mai spus procurorul general, Laura Codruta Kovesi.

390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger