AcasăNewsKovesi: Daca politistii nu au respectat procedurile, vor ramane fara aviz

Kovesi: Daca politistii nu au respectat procedurile, vor ramane fara aviz

(fot: rtv.net)

Modul in care au procedat politistii in cazul arestarii lui Adrian Nastase va fi verificat urmand ca, in cazul in care politistii au procedat gresit, sa ramana fara aviz.

(fot: rtv.net)

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a solicitat ca modul in care au procedat oamenii legii din cadrul Politiei Judiciare in cazul arestarii lui Adrian Nastase, pentru a se stabili daca acestia au respectat legile in momentul in care l-au retinut pe Adrian Nastase. Aceasta a amenintat ca, in cazul in care se va stabili ca au procedat gresit, acestia isi vor pierde avizul de a mai lucra in cadrul Politiei Judiciare.

„Am dispus o verificare ampla si in situatia in care voi constata ca au procedat gresit le voi retrage avizul de a mai lucra in politia judiciara”, a declarat Kovesi, citata de RTV.

Totodata, aceasta a adaugat ca nu ar fi pentru prima oara cand politistii au ramas fara aviz in cazul nerespectarii procedurilor legale. In plus, Kovesi a confirmat si faptul ca, pe langa verificare, a fost deschis si un dosar aparte privind arestarea lui Adrian Nastase.

„Va pot confirma ca trei politisti din cadrul servciului urmariri si un medic au fost chemati pentru a da declaratii. Dosarul a fost deschis pentru a se verifica modul in care s-a pus in executare mandatul de executare al pedepsei cu inchisoarea, demersurile facute pentru punerea in executare a mandatului”, a precizat procurorul general.

author avatar
Ionut Zgimbau
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger