AcasăNewsKovesi: Coruptia din Sanatate scumpeste medicamentele

Kovesi: Coruptia din Sanatate scumpeste medicamentele

Sefa DNA arata cum ii afecteaza coruptia pe romanii

Sefa DNA atrage atentia asupra ”efectelor indirecte” pe care coruptia le are asupra cetatenilor, exemplele date fiind cresterea pretului la medicamente  si scaderea calitatii serviciilor medicale.

Sefa DNA arata cum ii afecteaza coruptia pe romanii

Conform rezultatelor unor anchete facute de DNA, nivelul mitei practicate in Sanatate este de 20% – valoare care face de rusine procentele vehiculate in cazul altor doua domenii serios afectate: IT si infrastructura. ”Am investigat un dosar in care o companie a oferit mita pentru a obtine autorizatie in vederea punerii in circulatie a unui medicament. In astfel de situatii, mita se cere in cash, inainte de incheierea contractului si se cere un anume procent din valoarea contractului. In domeniul sanatatii, valoarea mitei e undeva la 20%, in IT la 10%, in infrastructura – intre 2% si 5%. Compania, ca sa obtina acesti bani si sa-i ofere mita pentru a castiga contractul, de foarte multe ori comite alta infractiune: de evaziune fiscala, spalare de bani. Ofera mita, castiga contractul, dupa care trebuie sa-si recupereze banii. Si atunci, pretul lor creste, calitatea serviciilor e mai slaba. Iata un efect indirect al coruptiei”, a acuzat sefa DNA.

Proiectul lui Tudorel Toader poate bloca DNA

Adversara declarata a proiectului propus de Tudorel Toader, Kovesi spune ca adoptarea lui va afecta activitatea DNA. ”Daca acest pachet va fi adoptat in forma pe care am vazut-o, DNA o sa investigheze fapte marunte. Daca o sa mai poata investiga si alte fapte, ma indoiesc. In momentul in care va fi un control politic asupra activitatii DNA, tot ceea ce a facut DNA in ultimul an nu se va mai intampla”, sustine Kovesi. Intrebata si de acuzatiile legate de prezenta ei alaturi de Liviu Dragnea la o ”taiere a porcului” de Craciun intr-o vila a SRI, Kovesi a refuzat sa comenteze – ”nu merita”, dar a adaugat ca detine o functie care o obliga sa ia parte la evenimente unde se poate intalni si cu persoane anchetate de institutia condusa de ea: De multe ori in activitatea mea am fost nevoita sa vorbesc cu persoane despre care stiam ca sunt cercetate de catre DNA. Nu mi-a placut, dar asta este, nu am avut ce sa fac”.

author avatar
Simona Badulescu
159 afisari

2 COMENTARII

  1. Pe tine tovarasa Kovesi nu te intereseaza coruptia,evaziunea fiscala si mita la nici un sector nici macar la politicieni,pe tine te intereseaza sa iesi tu in fata,sa faci politie politica si sa slujesti interese straine

  2. D-na Kovesi, de ani de zile sunt puse pe tava dovezi incontestabile ale coruptiei din sanatate si dosarele zac la dv. in „curte” pt. ca in cele mai multe dintre ele sunt implicati oameni din „cercurile” puterii, care in mod direct sau indirect au sprijinit actiunile infractionale. Daca va pasa de ce se intampla cu vietile oamenilor, nu se tergiversau la infinit aceste dosare, ba prin netrimiterea in judecata, ba prin probe sumare care sa duca la o minima pedeapsa, etc. . Din cauza asta au murit mii de oameni, copiii sufera din cauza lipsurilor din sistem, sisetm capusat de corupti, incompetenti si ticalosi, Doar o minune mai poate face ceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger