AcasăNewsKovesi considera ca "decretul de revocare lasa un mare semn se intrebare"

Kovesi considera ca „decretul de revocare lasa un mare semn se intrebare”

Printre cele dintai aspecte pe care a tinut sa le mentioneze Laura Codruta Kovesi, in cadrul unei prime declaratii facute dupa ce presedintele Iohannis a semnat decretul de revocare a acesteia din fruntea DNA, au tinut tocmai de acest document.

„Dupa cum stiti, presedintele Romaniei a emis decretul de revocare (…), asadar mandatul meu inceteaza incepand de astazi. Am fost procuror-sef al DNA timp de 5 ani si tot ce am realizat sau nu am realizat am consemnat intr-un raport” ce va fi facut public in scurta vreme, a anuntat in prima faza Kovesi.

In privinta procedurii de revocare a sefei DNA, Kovesi a sustinut, luni, „ca propunerea (…) nu a intrunit conditiile intrunite de lege” si a amintit ca propunerea formulata de catre Tudorel Toader a primit un aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii, sustinand ca motivele invocate de ministru „o parte din ele sunt nereale, o parte din ele sunt neintemeiate”.

Cu privire la demersul anuntat luni dinspre Cotroceni, Kovesi a sustinut urmatoarele aspecte: „decretul de revocare emis de presedintele Romaniei lasa un mare semn de intrebare – va exista o subordonare discretionara a procurorilor-sefi fata de ministrul Justitiei? Nu comentez decizia CCR, insa as vrea sa arat ca motivarea sugereaza ca procurorii ar putea fi in viitor subordonati ministrului Justitiei. De aceea cred ca o clarificare ramane in continuare necesara”.

140 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma acum ne mai luam de la lege cand tu faceai legea au facut si ei lege noua.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger