AcasăNewsKovesi, audiata la Consiliul National de Etica pentru plagiat

Kovesi, audiata la Consiliul National de Etica pentru plagiat

Procurorul Laura Codruta Kovesi, acuzata de plagiat, a fost audiata de catre Consiliul National de Etica, inctitutie care analizeaza lucrarile incrimitate. Aceasta neaga orice acuzatie, spunand ca toate lucrarile sunt autentice.

Laura Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei, s-a prezentat, vineri, la Consiliul National de Etica (CNE), pentru a fi audiata in cazul presupusului sau plagiat.

Acuzatia a sosit din partea Grupului de Investigatii Politice care a stabilit ca lucrarea de doctorat a acesteia contine mai multe pasaje care nu ii apartin.

Referitor la acuzatia adusa, procurorul a negat ca ar fi recurs la aceasta practica, spunand ca membrii CNE „nu pot ajunge la o alta concluzie decat cea corecta”, si anume ca nu a plagit.

„Cand verdictul va fi dat, voi face public punctul de vedere si voi arata ca afirmatiile ca am plagiat nu au fost adevarate”, a mai spus aceasta, citata de realitatea.net.

Totodata, aceasta a declarat ca paragrafele despre care se sustine ca le-ar fi plagiat de la persoane care au scris articolele in 2008-2009 sunt paragrafe pe care ea le-a publicat inca din 2002, persoanele in cauza citand-o pe ea.

„Am publicat inainte de a fi procuror general sub numele de Lascu pentru ca eram necasatorita. Toate articolele pe care le-am publicat pe acest segment de activitate (combaterea crimei organizate-n.r.) si care apar in teza de doctorat sunt publicate in revista Dreptul, care nu este pe internet tocmai pentru a proteja drepturile de autor. O mare parte dintre paragrafele despre care se sustine ca le-am palgiat de la persoane care le-au scris in 2008-2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat inca din anul 2002. Persoanele despre care se spune ca le-am plagiat si am copiat din cartea lor m-au citat pe mine in cartea lor cu aceste articole aparute anterior”, a sustinut procurorul general.

author avatar
Ionut Zgimbau
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger