AcasăNewsKovesi anunta ca nu demisioneaza

Kovesi anunta ca nu demisioneaza

Laura Codruta Kovesi

La aproape trei saptamani de cand Inspectia Judiciara (IJ) facea public faptul ca a exercitat o actiune disciplinara fata de sefa DNA, dat si de adjunctul Iacob, Laura Codruta Kovesi anunta cat se poate de clar ca nu ia in calcul varianta de a se retrage de la sefia Directiei Nationale Anticoruptie.

Intr-un interviu acordat Agerpres, procurorul-sef al DNA declara ca e gata sa isi sustina punctul de vedere, „sa-si faca apararea” mai exact, in cadrul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. „Lucrez in procuratura de peste 22 de ani si in acesti 22 de ani nu am avut niciodata o cercetare disciplinara sau o actiune disciplinara. In mod cu totul intamplator, anul trecut, cand au inceput atacurile asupra justitiei, cand Inspectia Judiciara a dat un comunicat de presa in care sustinea modificarile la Legile Justitiei propuse la acea vreme de ministrul Justitiei, au inceput, in mod cu totul intamplator, mai multe sesizari din oficiu ale InJ. Cred ca sunt peste 15 sau 16. Deci, este foarte dificil de comentat. (…) Doar acum, in mod cu totul intamplator, cand sunt aceste atacuri, cand exista acest asalt asupra justitiei, am fost acuzata ca as fi facut afirmatii pe un ton autoritar in cadrul sedintei”, sustine Laura Codruta Kovesi.

Raspunzand unei intrebari in acest sens, sefa DNA a raspuns cat se paote de clar: „nu consider ca trebuie sa demisionez pentru ceva ce nu am facut”.

Este vorba despre cercetarea disciplinara ce vizeaza inregistrarea de la o sedinta interna, aparuta in spatiul public in vara lui 2017 si despre care sefa DNA sustine ca ar fi suferit modificari, in sensul editarii sale.

author avatar
Andrei Coman
314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger