AcasăNewsKovesi: Analizez posibilitatea de a actiona in instanta pe cei care fac...

Kovesi: Analizez posibilitatea de a actiona in instanta pe cei care fac afirmatii atat de grave

Seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, vineri, ca a sesizat CSM si CNA cu privire la “afirmatiile mincinoase, de o gravitate extrema” facute, joi, de Bercea Mondial si de anumite televiziuni.

Kovesi a subliniat ca acuzatiile au avut ca scop decredibilizarea ei ca persoana, dar si a Directiei Nationale Anticoruptie, precizand ca analizeaza posibilitatea de a actiona in instanta pe cei care le fac cu scopul de a stirbi autoritatea personala si profesionala a procurorilor.

“Am decis sa sesizez CSM si CNA cu privire la afirmatiile mincinoaste, de o gravitate extrema, facute joi, doar cu scopul de a decredibiliza institutia, dar si persoana mea, precum si intregul colectiv din cadrul DNA”, a declarat Kovesi, la B1 TV.

Seful DNA a precizat ca Bercea Mondial va raspunde legal pentru actiunile defaimatoare. “In cadrul procedurilor justitiei, persoana respectiva a refuzat sa sustina orice declaratie, sa recunoasca ce a afirmat in spatiul public. Vom analiza si diverse emisiuni in care s-au facut diverse aprecieri personale atat la viata mea privata, dar si a institutiei pe care o conduc”, a mai spus Laura Codruta Kovesi.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, le-a spus joi jurnalistilor ca a dat 2 milioane de euro pentru a scapa de inchisoare, caz in care ar fi implicati si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, si procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat in acest caz si a cerut Inspectiei Judiciare sa faca verificari in vederea apararii independentei justitiei.

author avatar
Alina Costache
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger