AcasăNewsKovesi a mers în Ucraina și s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Ce...

Kovesi a mers în Ucraina și s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Ce promisiuni i-a făcut liderului de la Kiev

laura codruta KovesiKovesi a mers în Ucraina și s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Ce promisiuni i-a făcut liderului de la Kiev

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a mers vineri la Liov, în Ucraina, unde a participat la conferința United for Justice. Discuțiile s-au concentrat pe mecanismele de tragere la răspundere a Rusiei pentru cimele de război.

Vizita lui Kovesi în Ucraina a fost făcută publică abia sâmbătă de Parchetul European. „Procurorul-șef european a participat ieri la Conferința #United4Justice de la Liov, pentru a arăta cum #EPPO poate ajuta autoritățile ucrainene în investigațiile privind fraudele care afectează interesele financiare ale UE”, a transmis sâmbătă Parchetul European.

I-a promis lui Zelenski că va trage Rusia la răspundere pentru crimele de război

La Liov, Laura Codruța Kovesi s-a întâlnit și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Este un privilegiu să mă aflu astăzi aici; un privilegiu la care nu aș renunța pentru nimic în lume. Aș dori să le mulțumesc gazdelor noastre, bărbații și femeile libere din Ucraina, pentru că ne apără pe toți cu puterea voinței lor. Întâlnirile ca aceasta contribuie la formarea unei înțelegeri comune a situației. Prietenii noștri ucraineni au puterea de voință necesară, dar puterea rezistenței lor la agresiunea rusă depinde în mare măsură de sprijinul nostru. Una este să îl declarăm și alta este să îl oferim. Una este să ne exprimăm solidaritatea și alta este să exprimăm o soartă comună”, a afirmat Laura Codruța Kovesi într-un discurs ținut la conferința United for Justice.

Kovesi a mai spus că „suntem din nou martori la o tentativă de dominație”, care pune lumea „în pericol de moarte”.

„Peste ani, istoria va analiza fiecare alegere pe care nu o vom fi făcut; fiecare fapt pe care vom fi ales să îl ignorăm, fiecare responsabilitate pe care o vom fi evitat. Cu toate acestea, nepoții noștri vor învăța, de asemenea, despre alegerile pe care le vom fi făcut, pe baza faptelor pe care nu le-am putut ignora. Sper că se vor inspira din modul în care noi ne-am îndeplinit responsabilitățile” a continuat procurorul-șef european.

„În zilele următoare, colegi mai calificați pentru a face asta vor dezvălui ororile agresiunii ruse. Veți discuta despre cum să-i trageți la răspundere pe autorii acestor crime. Există un lucru pe care nu îl pot ignora: Federația Rusă deportează mii de copii ucraineni. Da, deportează! Acest lucru în sine ne întoarce în cele mai întunecate momente ale istoriei Europei”, a adăugat ea.

Și-a arătat sprijinul pentru Ucraina în conflictul cu Rusia

Procurorul-șef european a mai spus că obiectivul real al Rusiei nu este câștigarea teritorială, ci „împărțirea Europei în sfere de influență, ceea ce ar însemna sfârșitul integrării europene.” „Sunt aici pentru a lua poziție, alături de voi, împotriva noului avatar al răului radical”, a mai spus Kovesi.

Kovesi a mai spus că Parchetul European sprijini autoritățile ucrainene în cadrul investigațiilor privind fraudele care afectează interesele financiare ale UE.

„Așa cum a spus procurorul general Kostin în mai multe rânduri: în timp de război, corupția este trădare. Noi doi avem aceeași înțelegere a ceea ce este în joc. Mențineți încrederea cu consecvență în lupta împotriva corupției. Am stabilit deja un cadru pentru o cooperare eficientă. Suntem pe deplin aliniați”, a continuat ea.

Șefa Parchetului European a mai spus că instituția pe care o conduce se va concentra pe investigarea celor care nu respectă sancțiunile impuse Rusiei.

„EPPO este pregătit să lupte împotriva infractorilor care ascund originea, destinația sau proprietatea bunurilor și activelor care intră sub incidența regimului de sancțiuni al UE. Acest lucru ar ajuta la încetinirea efortului de război al Rusiei și, cu confiscări în urma urmăririi penale, ar contribui chiar la finanțarea reconstrucției Ucrainei după război”, a mai spus Kovesi.

author avatar
Andreea Vlad
442 afisari

10 COMENTARII

  1. Kovesi procurorul anticoruptie in sprijinul celui mai corupt stat din Europa chiar mai corupt decat Comisa Europeana si Rusia la un loc daca e posibil asa ceva.

  2. Spalata pe creier Laura Codruta K cand ancheteaza uriasele jmenuri financiare ale Ur-sulei von der Pfizer din timpul PLANDEMIEI?
    In loc sa investigheze crimele comise impotriva europenilor, Kovesi s-a dus in Ukronaziland sa mangaie zdranga saltinbancului drogat.

  3. ”Eroul” Zelenski i-a dat lu” Kovesi cheia de la vila lui din Toscana. Aia de 3 milioane de euro.Codruta o sa-l astepte goala in mijlocul sufrageriei de 120 metri patrati.

  4. Auzi fa Codruta fa,da’ cu tinichelel tale penale ce-ti atarna de coada prin Romania,cum ramane ? Cand vii si pe-aici sa le decuplezi,ca zornaie ca la o sanie cu zurgalai. Deocamdata,Onea si Portocala ” e bine „. Si livada de Portocala depe tot cuprinsul Patriei,e bine. Asa ca poti sa speri,sa devii si tu alba ca zapada. Sau deja esti ?

  5. Stimata si draga tovarasa nazista kovesi, nu mai beti ceai de menta dimineata, ca dupa-masa incepeti sa vorbiti prostii 🙂 Ha ha ha 🙂 Si mai devii si de-menta 🙂 Adica te faci de menta 🙂 O sa anchetati voi pe draku pe rusnacii aia salbatici, aia stiu si faptul ca voi aveti deja un mare bunkar anti-atomic chiar sub parlamentul ala satanic al vostru din Bruxxelistan, o sa va bombardeze aia pana nu ramane piatra pe piatra, au si toti marii Parinti ca asa va fi, asa c alasa gargara nazista, ca nu va mai crede nimeni !! Asadar, stimata tovarasa kominternista nazista-globalista, vorba lui Manole, aka mugur isarescu, mai bine beti inca un ceai de menta, si va mai calmati, si sa nu cumva sa faceti niste miscari bruste pe acolo, prin Kievul ala azovist-banderist al pitikotului kokainoman de zdreanta de zdrelinski, ca v-o luati in mekla, acolo e un imens No Man`s Land, trebuie sa fii descreierata total ca sa va dati instamba pe acolo !! Multe succesuri in continuare, tovarasa nazista, nu uitati sa mancati numai banane, greieri si gandaci 🙂

  6. „I-a promis lui Zelenski că va trage Rusia la răspundere pentru crimele de război”
    Sa moara ma-ta daca nu? Ce p00la mea de autoritate ai fa tu asupra Rusiei?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger