AcasăNewsKobane, in ghearele jihadistilor

Kobane, in ghearele jihadistilor

Abu Ubaidah, combatantul in varsta de numai 10 ani a devenit un martir pentru simpatizantii ISIS

Dupa ce presedintele Turciei a anuntat drept iminenta caderea orasului Kobane in mainile ISIS, purtatorul de cuvant al Pentagonului, amiralul James Kirby, a afirmat public ca raidurile aeriene aliate nu sunt suficiente pentru salvarea orasului sirian.

Abu Ubaidah, combatantul in varsta de numai 10 ani a devenit un martir pentru simpatizantii ISIS

„Raidurile aeriene nu sunt suficiente pentru gasirea unei solutii si salvarea orasului Kobane”, a declarat oficialul american. Sunt necesare trupe competente – din randul opozitiei siriene sau al fortelor guvernamentale irakiene – pentru invingerea organizatiei teroriste”, adauga oficialul citat. Combatantii grupului terorist sunnit Stat Islamic asediaza de cateva saptamani orasul sirian Kobane, situat la frontiera cu Turcia, iar bombardamentele aliate nu au reusit sa descurajeze asaltul jihadistior.

Carter: Obama a actionat tarziu

Cu toate bombardamentele aliate si indarjita gherila kurda, steagul negru al ISIS flutura pe tot mai multe cladiri din Kobane

Administratia Barack Obama a asteptat „prea mult” inainte de a interveni impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic in Irak si Siria, considera fostul presedinte Jimmy Carter, citat de CNN. „In primul rand, cred ca am asteptat prea mult. Am lasat grupul terorist Stat Islamic sa acumuleze fonduri, capacitati militare si putere pe teritoriul Siriei”, a declarat Carter intr-un interviu acordat publicatiei Fort Worth Star-Telegram. „Ar trebui trimisi oameni pe teren pentru ghidarea rachetelor si pentru a fi siguri ca sunt atinse tintele corecte. Apoi, trebuie gasit cineva care sa se mobilizeze pentru a lupta pe teren cu membrii grupului terorist”, a subliniat Carter.

Copii de 10 ani, in primele randuri ale Statului Islamic

Militantii si simpatizantii ISIS posteaza de cateva zile pe retelele de socializare imagini cu ceea ce numesc a fi „cel mai tanar martir” al cauzei, un baiat de numai 10 ani. Comentariile spun ca tanarul martir a fost ucis impreuna cu tatal sau in confruntarile din nordul Siriei, fara sa precizeze locul sau data acestei tragedii. Primele imagini cu copilul-razboinic au fost difuzate de grupul media pro ISIS Al – A’amaq care ii spune Abu Ubaidah, dupa numele de lupta adoptat de baiat. Pe de alta parte, surse din teren spun ca exista multi copii care lupta cot la cot cu jihadistii Statului Islamic.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger