AcasăNewsKlemm viseaza cazaci cu sabia in mana

Klemm viseaza cazaci cu sabia in mana

Ambasadorul Klemm se teme ca, daca slabim anticoruptia, rusii isi vor face jumari pe scutul de la Deveselu

Seria cosmarurilor lui Hans Klemm, ambasadorul SUA, este inepuizabila. Totul se dovedeste a fi, pana la urma, o mare cacealma americana servita romanilor. Iar noi, lacomi, am luat-o din plin.

Ambasadorul Klemm se teme ca daca slabim anticoruptia rusii isi vor face jumari pe scutul de la Deveselu

A fost, initial, povestea cu scutul de la Deveselu, care ne apara de rachetele trase de nu se stie unde si de ce. A trebuit sa treaca ceva vreme pana ce romanii au inteles ca americanii nu doreau altceva decat sa-si apere propriile pozitii.

Votca si mahoarca

A urmat, apoi, basmul cu rachetele Patriot cu care trebuie sa ne inzestram. Intai, la modul general, ca prea nu aveam zestre in NATO. Iohannis a batut palma repede pentru aproape 4 miliarde de dolari. Ca prin lume se aude ca ne-am luat teapa cu niste bombardele depasite tehnic si cam nesigure, nu mai conteaza. O sa platim la ele pana o sa ne vina acru in gat. Periodic, ni se bateau apropouri sau ni se susura la ureche ca vin rusii, asa ca am facut bine ca am cumparat si avioane, chiar daca erau la mana a doua. Dar ce bine am facut ca am luat  rachetele alea, ca ei nu reuseau sa mai vanda din ele de ani buni. Intre timp, pentru adormirea vigilentei, Klemm ne mai turna o poveste cu nenorocirea coruptiei. O coruptie care, din tara, arata mai mult a epurare politica. Dupa care, dintr-o data, America s-a cutremurat de modificarile ce urmeaza a fi facute la legile Justitiei. In primul rand ca nu suntem de capul nostru, sa schimbam fara a-i intreba pe ei. Apoi, ei nu sunt de acord nici daca le desenezi, pe hartie, ca nu e nimic grav. Ce e aia, schimbare? Vedeti-va de treaba! Poti sa-i explici americanului pana te dor facile ca noile prevederi nu modifica legislatia anticoruptiei, el o stie pe a lui. Spune-i lui Klemm ca anticoruptia nu este prevazuta in pachetul de legi care a generat scandaluri imense in Parlament, el o va tine tot pe a lui. Si a mers pana acolo incat a afirmat ca „slabirea luptei anticoruptie va expune Romania la amenintari venite din partea Rusiei”. Ei uite, la asa ceva nu ma asteptam! Vin cazacii de pe Don, cu sabiile fluturand, si ataca scutul de la Deveselu? Il transforma in rotisor si-si frig hartanele de oaie pe el? Vin atamanii si-i corup pe americani la un cazacioc si o mahoarca buna? Ce cosmaruri negre aveti, domnu’ Klemm. Hai, luati o votca ruseasca inainte de culcare. Viata va fi mai vesela.

 

 

author avatar
Valentin Boeru
2.146 afisari

3 COMENTARII

  1. Vreau sa mentionez ca orice distrugator fregata portavion american are propriul lui sistem defensiv.Nu e nevoie de scut pt el.SCUTUL de mai bine de un an apartine Nato si nu Sua.3-El apara Europa inclusiv Rusia daca o racheta sa zicem Isis zburda spre Kremlin peste Marea Neagra.Si nu in ultim rand; rau e cu echipament ieftin rau cu echipament scump.Hai sa ne hotaram si sa ne facem armata adevarata in coltu asta de lume bate rau crivatu istoriei…strategiile astea nu le fac doar ofiteri romani,ci si ofiteri Nato si Pentagon.Deci nu se fac la plezneala sau pe cas.Daca era pe cas venea americanu si batea bon fiscal si zicea antena atat ciment atat pulbere atat ,caramizi atat total 2 miliarde de dolari platiti la casa va rog .eu cred ca planurile militare de strategie in sfarsit sunt bune,ne priveste si chiar se urmeaza si stiti ceva?Chiar merita.

  2. Iar avem impresia ca suntem miezu din dodoasca,scutul are avengura europeana si multe state sta la baza lui mentionez cateva state parte din scut fara de care nu merge:Sua,Anglia,Turcia,Germania,Spania,Polonia,Olanda,Ungaria si noi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger