AcasăNewsKlemm nu se mai face bine

Klemm nu se mai face bine

Ambasadorul american ignora toate criticile si il cheama inca o data la raport pe ministrul Justitiei

Criticat pentru prima data in mod direct si de politicienii din fruntea statului, de presedintii celor doua Camere parlamentare mai exact, ambasadorul SUA insista sa-l ”scoleasca” pe ministrul Justitiei.

Ambasadorul american ignora toate criticile si il cheama inca o data la raport pe ministrul Justitiei

Hans Klemm a solicitat o noua intrevedere cu ministrul Justitiei Tudorel Toader, intalnirea urmand sa aiba loc, conform unor surse, marti dimineata. Asta daca Tudorel Toader va fi de acord sa fie ”meditat” de ambasadorul american pentru a treia oara de la preluarea Ministerului Justitiei. In mod evident, Klemm are opinii legate de modificarea legilor Justitiei si intentioneaza sa le livreze direct in urechile ministrului de resort. Culmea este ca noul demers are loc dupa ce ultimul amestec al lui Klemm in demersul de modificare a legilor Justitiei romanesti (acela in care exprima marea ingrijorare de care a fost cuprinsa America la auzul modificarilor propuse de Tudorel Toader) i-a calcat atat de rau pe bombeu pe politicienii nostri incat doi dintre ei (oamenii numarul doi si trei in stat) au trecut peste obisnuita deferenta si i-au transmis diplomatului american ca nu mai este cazul sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala, respectiv in problemele interne ale unui stat suveran. ”Ma dezamageste profund atitudinea ambasadei SUA. Acestia se fac ca nu vad ca in Romania normele elementare nu sunt respectate si avem permanent abuzuri si excese in Justitie. Suntem pe locul 1 in privinta proceselor pierdute la CEDO! Ce dovada mai buna ca Justitia nu poate fi independenta in Romania, ca judecatorii sunt timorati de procurori, ca am ajuns intr-o tara in care dicteaza procurorii?”, a rabufnit, sambata, Calin Popescu Tariceanu. Asta dupa ce, cu cateva zile inainte, Liviu Dragnea se declara si el ”ingrijorat” din cauza ambasadorilor care ”iti permit sa ne interzica dreptul de a incepe o dezbatere”, dar in schimb merg zilnic la ministrii pentru promovarea intereselor companiilor straine.

author avatar
Simona Badulescu
1.212 afisari

3 COMENTARII

  1. Politicienii romani au uitat ca isi desfasoara activitatea intr-o veritabila colonie,aceasta fiind strunita de stapanii ei,mai ales de cel mare,prin parghiile asa zisei justitii locale,in principal prin procurori.De ce au insistat stapanii ca procurorii sa aiba acelasi statut cu judecatorii,pai de aceea,ca sa poata stapani mai bine colonia,se vede de pe luna si chiar marte.In plus,acesti stapani,nici nu mai actioneaza cu perdea,se manifesta in public ca sa vada si locuitorii coloniei cine sunt adevaratii jupani,adica votam degeaba pentru ca alesii fac campania inainte de alegeri cu un program,iar dupa alegeri va fi implementat programul stapanilor.

  2. NICIODATA SUA nu ne-a tratat ca o COLONIE, cum se insinueaza de cativa neputinciosi. Pana in prezent SUA, ca si Bruxellul, ne-a dat cum nu ni s-a data niciodata in istorie. Fara ca no sa oferim ceva. O LEGE A LUSTRATIEI este imperativ necesara, Acum, pana nu este prea tarziu. Altfel, acesti imbecili ne vor duce in anonimatul isotriei ca si cum nici nu am existat. Prof. Emil Aluas, Activist Politic, Editorialist, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta. Bolg: emilaluas.blogspot.com

  3. Cum poate o tara ca SUA care nu este pe locuri fruntase al tarilor corupte pentru ca a …legalizat coruptia? Nepotismul nu a fost incriminat niciodata, traficul de influenta (gingas numit lobby)este si el legal, finantarea cu sume enorme a campaniilor electorale de catre corporatii, permisa printr-o decizie a Curtii Supreme de Justitie care a statuat ca aceste corporatii sunt … persoane, etc, etc, etc. Daca in SUA ar functiona legislatia noastra si ar mai avea si o procuroare gen Kovesi, atunci intreaga clasa politica americana ar fi la beci. Puteti cauta date recente in acest sens si despre celalt licurici, Germania. Unde? Pe site-ul DW Romania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger