AcasăNewsKlemm face ce știe: drumuri la Justiție!

Klemm face ce știe: drumuri la Justiție!

Klemm a bătut palma cu Predoiu

Ambasadorul SUA (încă) la București Hans Klemm știe una și bună: cum vine un nou ministru la Justiție, hop și el în pragul ușii. Ieri, băgăciosul diplomat a mai făcut o descindere la ministerul Jusției unde s-a întâlnit cu noul ministru, Cătălin Predoiu.

Klemm a bătut palma cu Predoiu

Întâlnirea a avut loc după ce Klemm a solicitat această întrevedere. Într-un cadru festiv de ochii presei, oficialii și-au strâns călduros mâna și au pus la cale o nouă strategie de modificare a Codurilor, dar și de schimbare a șefilor Parchetelor și a unor instanțe, așa cum a spus ministrul Predoiu a doua zi după instalarea la cârma instituției. Cei doi au susținut că au discutat despre ”restabilirea capacității Parchetelor de a combate criminalitatea de toate tipurile, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procedurale”. Mai mult, ambasadorul l-a încurajat pe Predoiu să modifice și să refacă legile spunând că Justiția din România trebuie ”să devină un serviciu public eficient și, în același timp, înfăptuirea la termene rezonabile, să aducă cetățenilor dreptate și pace socială”. Cu siguranță Predoiu a fost feliciat pentru că prima ”țintă” a sa era schimbarea de la șefia Secției speciale care investigează magistrații a Adinei Florea și probabil că acesta i-a promis chiar că va desființa această instituție care le ”stă în gât” procurorilor ”de elită” lăsați în urmă de Laura Codruța Kovesi, care pe de altă parte are și ea dosare fierbinți la această Secție.

author avatar
Ramona Feraru
417 afisari

5 COMENTARII

  1. Mecanismul de Cooperare și Verificare ( M.C.V.) reprezintă un proces de verificare regulată de catre autotitatile U.E. a progreselor pe care România le are în ceea ce privește; 1). reforma sistemului judiciar, 2). corupția și 3).crima organizată. Trebuie retinut ca la 1 ianuarie 2007, momentul în care România a devenit țăra a Uniunii Europene, mai avea de rezolvat anumite obiective, pe care si le-a asumat legate de reforma sistemului judiciar, de reducerea corupției din instituțiile statului și de punerea sub control a crimei organizate.
    In ce priveste reforma sistemului judiciar, independenta justitiei nu este suficient clarificata de asa zisele coduri care sunt cosiderate ca fiind stufoase, nedemocratice, greoaie si dificil de implementat, fiind copiate dupa legislatia altor tari. Coruptia si Crima organizata fenomene antisociale ce s-au dezvoltat intr-o interdependenta organica de exceptie, nu sunt supuse nici unui control riguros, sunt imprastiate la diferite structuri DIICOT,DNA, DGA, etc unde o mica parte dintre justitiari sunt in imposibilitatea de a fi combativi in timp ce altii isi vad de treaba impreuna cu fostii si actuali securisti, deghizati in sefi de partide, patroni de baruri, cluburi, comercianti aliati ai clanurilor mafiote si interlopilor. ANI nu este nici instanta de judecata nici autoritate administrativa este considerata a fi doar un denuntator sau un sesizor public selectiv.
    Potrivit principiilor europene, in fiecare tara Justitia este independenta, Parchetul General da cuiva raportul unei PUTERI PUBLICE in stat. In Ro, P.G. nu raporteaza nimanui nimic existand riscuri mari de a se regasi in activitatea acestei autoritati situatii motivate sau nemotivate de non combat ori de exercitare a unor abuzuri sau presiuni nejustificate.

    Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara CARACTER, fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde fara dificultati amenintand grav viitorul Ro. Pentru a ajunge sa conduca, un IMPOSTOR, un psihopat, un semidoct, unde legile sunt elaborate de TICALOSI pentru hoti si banditi, nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese (MAFIE) care poate prin mijloace meschine neortodoxe sa gadile instinctele primare ale disperatilor, sa “orienteze” si sa conduca “populatia fara orizont” ca pe o turma de animale.
    In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor STRICATI aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai!

  2. Suntem o colonie a SUA datorită paduchiosilor de la guvernare care ne azvârle numai gogoși umflate! Domnule ambasador al Statelor Unite dacă tot veniți la ministerul justiției când se schimba șefia ministerului as sugera sa o facem pe baze de reciprocitate!!!! Cred ca v-ați depășit de mult protocolul diplomatic și noțiunea de reprezentant diplomatic al SUA la București ! România nu este nici Burkina Faso și nici Congo sa va băgați cu bocancii in politica interna a statului ronan!!!!

  3. E normal sa viziteze acest minister atata timp cat principalul pilon de sustinere a unei democratii il reprezinta tocmai JUSTITIA.

    Ce nu se spune in context este daca aceasta vizita are legatura si cu afacerile lui Biden in Romania, ma gandesc la asta si in contextul in care urmeaza sa vina ambasadorul lui Trump la post…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger