AcasăNewsKlemm, ajunge! Du-te!

Klemm, ajunge! Du-te!

Hans Klemm a intins pelteaua pana a patat diplomatia si i-a scos din minti pe romani

Exact cand incepea reuniunea diplomatiei romane, Ambasada SUA la Bucuresti se ingrijora de mama focului ca modificarile propuse de Tudorel Toader la legile Justitiei nu sunt chiar ce asteapta America de la noi. Si tot in aceeasi zi, coincidenta naibii, iote cum si procurorii lui Augustin Lazar se ingrijoreaza si ei ca statul de drept asa si pe dincolo. Doar ai lui Lazar, specific, eu nici acum nu cred ca toti. Interesant este ca in comunicatul dat la digerat romanilor se mentioneaza ca Statele Unite iau la cunostinta cu ingrijorare si tra-la-la, dar nu se specifica si cine este ala framantat de nelinisti.

Hans Klemm a intins pelteaua pana a patat diplomatia si i-a scos din minti pe romani

O fi Trump? Vreun somer din Harlem? Tot poporul? Parcul Yellowstone? Niagara? Guvernul american? Partia de schi de la Salt Lake City? Portoricanii obraznici din Florida? Sau asa, daca tot e pe picior de plecare, Klemm s-a gandit sa faca un banc sovietic?

Da’ pentru care fapte?

Bineinteles ca este vorba doar de o coincidenta, dupa cum spuneam mai sus, cum tot coincidenta a fost si aterizarea lui Klemm in biroul lui Tudorel Toader exact in ziua in care trebuia sa vina acolo Codruta Kovesi, pentru evaluare. Dupa care, caci nici romanii nu sunt prosti, s-a vazut cum s-a schimbat calimera. Surprinde insa faptul ca ambasadorul american ignora cu desavarsire ca este acreditat pe langa Ministerul de Externe, si nu pe langa agentiile de presa unde a fost trimis comunicatul. Si, la fel, ignora si ca are datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale statului unde isi desfasoara activitatea, dupa cum este specificat in art. 41-1 din Conventia de la Viena. Desi este stufos si plin de intelesuri, limbajul diplomatic nu este, pana la urma, chiar asa de greu de descalcit. Ingrijorarea americana se traduce printr-un indemn adresat intregii suflari de magistrati de a respinge categoric modificarile propuse de Tudorel Toader. Ca asa vrea cine? Acelasi nenumit si neidentificat sau SUA, la modul general? Da’ pentru care fapte?

Plesoianu. Si chiar singurul

Si tot din pozitia artagosului Klemm se subintelege ca Parlamentul ar trebui sa aiba patru, nu doua camere, ca in prezent. A deputatilor, a senatorilor, a procurorilor si a Ambasadei SUA, care, in final, decide ce trebuie facut in pasalacul asta american cu democratie refuzata la import. Nu este pentru prima data cand ambasadorul se amesteca in activitatea guvernamentala si parlamentara si in mai tot ce inseamna politica romaneasca. Reactii Dragnea? Tariceanu? Melescanu? Niciuna! Doar Liviu Plesoianu a avut curaj sa riposteze dur, cerand expulzarea de urgenta a lui Hans Klemm.

Colonia Romania

Adunatura de tefelisti a intrat in admiratia lui Klemm ca simbol al democratiei. Se poate si mai rau

Nu a fost de ajuns ca Hans Klemm admira si indemna Strada la rezistenta impotriva Ordonantei 13, ca, fara a fi macar subtil, sustinea casatoriile gay, impotriva moralei si a credintei romanesti, ca se fotografia, ca din intamplare, cu steagul Tinuitului Secuiesc, desi acesta exista numai in mintea imbacsita a unor politicieni revansarzi. Nu, acum vrea sa dirijeze, din umbra, construirea cadrului legislativ romanesc. Cui folosesc interventiile astea, Klemm? De cine sunt dictate? Asta sa fie parteneriatul strategic cu care se bate Iohannis in piept? Incep sa ma satur de el, si nu ma deranjeaza daca i-o spui si lui Trump. Klemm, deja e prea mult. N-ai nevoie de viza si nici n-o sa te roage vreun roman sa ramai. Du-te!

author avatar
Valentin Boeru
2.553 afisari

5 COMENTARII

  1. Ce pacat ca nu-l putem clona pe domnul PLESOIANU cu numarul persoanelor din Parlament in felul acesta am avea si noi o institutie democratica si nu una plina de maimutoi si de slugi

  2. Oare nu ar trebui noi sa ne vedem de-ale noastre mai mult si sa lasam SUA si ambasadorul Klemm in pace ?. Cine este acest Plesoianu ?. Pentru mine si majoritatea romanilor de bun simt, este Un NIMENI. Pentru informatia tuturor romanilor, „care au devenit liberi”, deci romanii care NU au limite la NIMIC: Orice, dar absolut orice, inclusiv o singura virgula dintr-un comunicat, se face si se da publicitatii NUMAI cu instiintarea Departamentului de Stat al SUA. Orice natiune DEMOCRATICA, dar cu reguli, face la fel. Emil Aluas, Activist Politic, Editorialist, Presedinte-Fonadator, Fundatia PRO WEST, Cluj=Budapesta. Blog: emilaluas.blogspot.com

    • Noi ii laam in pace! Problema este ca ei nu nelasa in pace! Se are ca esti TEFELIST Sorosist.. conventia de la geneva interzice ambasadorilor sa se amestece in politica interna.. dar cu golaneala din romania si asa zisele ONGuri de interes social(interesul cui?) totul se poate

      Bineinteles ca Agentii CIA (FARA ACOPERIRE – ca doar Romani inghit orice!) Maior si Kovesisustinuti de Ambasada USA de 10 ani submineaza dezvoltarea economica a Romaniei – si falimenteaza capitalul Romanesc sa faca loc jefuitorilor de tari..

  3. Se baga unde nu ii fierbe oala si trateaza un popor intreg ca serbii de pe mosia lui taica su pt CA I SE PERMITE! Ar fi indraznit sa faca asta in Polonia? Dar cind tara a fost tradata si vinduta lor de odiosul Binom Codruta si Maior ica ca isi permite.. Sa ne fe rusine! si asta dupa ce contribuim la bugetul american cu aproape 2 miliarde cumparing rachetel lor obsolete – ca alea noi nu ne dau.. Golaneala de pe lume..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger